Terug naar 'de Snis'

12-04-2022
0 reacties

Het lijkt er op dat we een zonovergoten Paasweekend tegemoet gaan. Lekker naar buiten is dus het devies. Buitenactiviteiten genoeg, ook hier in Grenspark Groot Saeftinghe. Zo kun je bijvoorbeeld zaterdag de stilte doorbreken tijdens de eerste historische wandeling in Ossenisse-Zeedorp. Kom jij ook?

Grensparkgastheer Arnold Mannaert van Boerderij Ondersteboven in Ossenisse is een van de initiatiefnemers van de eerste in een reeks historische wandelingen in en om Ossenisse-Zeedorp. De bijzondere historie van het kleine havendorp kent zoveel meer geheimen dan je op het eerste gezicht zou denken, dat we nu al uitkijken naar deze en alle volgende wandelingen. De overvloed aan herbergen in het Ossenisse van weleer is de leidraad van de eerste editie op zaterdag 16 april. Stof tot nadenken voor iedereen, of je nu bekend bent met de omgeving of juist helemaal niet. Inschrijven via onderstaande link, eigen bijdrage 2,50 per persoon, start om 14 uur in dorpshuis Hof ter Nesse in de Kipstraat.

We zijn er nog niet, de historische wandeling is meteen het startschot voor het Stamboomcafé op Boerderij Ondersteboven. Van mei tot en met september wordt er iedere eerste donderdag van de maand samen aan een lokaal stamboomonderzoek gewerkt. Zoals Arnold ons wist te vertellen, 'nu is het moment om de verhalen te verzamelen voor ze verloren gaan'. Geïnteresseerd? Iedereen is welkom om zijn of haar duit in het zakje te doen. Dus maak jij deel uit van de geschiedenis van Ossenisse, of weet je waar je bijzondere verhalen kunt vinden? Laat dan zeker iets van je horen in het Stamboomcafé. Meer info bij Arnold achter de onderstaande link.

fotografie archief Peter Rothier

 

Inschrijven voor de historische wandeling

Mail Arnold over het Stamboomcafé

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen