Boergondische Wandeling Plus!

05-04-2022
0 reacties

Ook dit jaar laat de Boergondische wandeling deelnemers op de meest smakelijke wijze kennismaken met de geneugten van de regio, dat schreven we al eerder. Maar wist je, dat je dit jaar ook met Het Zeeuwse Landschap Het Verdronken Land van Saeftinghe in kunt? Schrijf nu in en ontdek het plankierpad!

Unieke route, ontdek de mooiste plekken

Na de eerste succesvolle editie in 2021 organiseren de streekholders uit Grenspark Groot Saeftinghe met Pasen een tweede editie van de Boergondische Wandeltocht. Met een nieuwe route laten ze opnieuw hun gasten genieten van al het moois en lekkers dat het grenspark te bieden heeft. Als Boergondische wandelaar kun je kiezen uit afstanden van 8 en 14 kilometer. Ook aan de allerkleinste deelnemers is gedacht, voor hen is een route van 5 kilometer over verharde paden opgezet. Slechter ter been en is wandelen geen optie? Geen probleem, dan reserveer je gewoon een plekje op de Zonnetrein. De wandeling biedt de mooiste vergezichten over de Westerschelde en laat je de onbekende parels van het gebied ontdekken. Langs onverharde paden, de mooiste dijken, het boerenland en door prachtige boomgaarden.

Heerlijke versnaperingen uit de streek

De Mariahoeve, ZVL Friet, Café het Verdronken Land, B&B Het Verborgen Geluk/ Brouwerij d’n Emma en Voedselbron Graauw zijn blij dat ze eindelijk weer gasten mogen ontvangen. Daardoor is het deze editie gelukkig ook mogelijk om bij de stopplekken even tot rust te komen. Dan kun je natuurlijk meteen genieten van een hapje en drankje. Zo kun je weer voldoende energie opdoen om de mooie wandelroute te vervolgen. Kies je voor de langste route, dan is Paviljoen ’t Schor een extra stopplek.

Ontdek het Plankierpad

Wil je graag een kijkje nemen aan de andere kant van de zeedijk, in het Verdronken Land van Saeftinghe? Op beide dagen staan er gidsen van Het Zeeuwse Landschap voor je klaar, die je zullen begeleiden tijdens een wandeling van ongeveer 1 uur. Je hoeft niet bang te zijn voor natte voeten, we blijven op het plankierpad. De gidsen zullen je met veel plezier vergasten op alle mogelijke info over het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa. De plankierpad-excursie is alleen op reservatie toegankelijk. Inschrijven tot uiterlijk 3 dagen voor de wandeling.

Uniek Grenspark

Het Land van Saeftinghe is het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa. De uitgestrekte getijdennatuur en vormt omringd door het indrukwekkende decor van haveninstallaties, koeltorens, voorbijvarende containerschepen en mooie uitgestrekte akkers de basis van Grenspark Groot Saeftinghe. Het uitzicht is nooit hetzelfde en de grote contrasten maken het grenspark spannend en bijzonder. Wat is er nou mooier om te ontdekken tijdens een wandeling? Zien we jou ook deze Pasen? Klik dan snel op onderstaande link om je in te schrijven.

Inschrijven voor de Boergondische Wandeling

Inschrijven voor het Plankierpad

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen