Dwars door het grenspark

27-03-2022
0 reacties

In het VRT-programma Dwars door de Lage Landen vertrekt Arnout Hauben op een nieuw wandelavontuur. Ditmaal door België én Nederland. Samen met zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens stapt hij in de tweede aflevering deze week dwars door Grenspark Groot Saeftinghe. U kijkt toch ook?

Na de avonturen rond de Middellandse Zee, de Noordzee en België richt het programma van Arnout Hauben zich nu op de geschiedenis van de lage landen. Dwars door De Lage Landen is opgenomen in de zomer van 2021. Tijdens de 900 kilometer lange tocht spreekt Arnout in zijn gekende stijl, gepassioneerd door menselijke verhalen en geschiedenis, met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. Langs Grote Routepaden wandelen hij en zijn vrienden van Oostende naar Pieterburen in het uiterste noorden van Nederland.

Vertrokken ze vorige week nog in Oostende voor hun eerste etappe, in de aflevering van deze week beginnen ze in het grenspark. In De Klinge komen ze voorbij een stukje van de Dodendraad. Een restant van de elektrische versperring die België en Nederland van elkaar scheidde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bekend terrein voor de meesten van ons, maar altijd leuk om eens terug te zien. Maandagavond op Eén en dinsdagavond bij de VPRO op NPO2. En natuurlijk terug te kijken via VRT.NU of de website van je televisieprovider.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen