We zijn zo blij

25-03-2022
0 reacties

We zijn blij dat we weer samen konden zijn. Blij dat we weer hebben kunnen ontmoeten, aanspreken, uitleggen en kennismaken. Kortom dat we als (toekomstige) streekholders ouderwets over het grenspark konden bijkletsen. Daar waren we met zijn allen hard aan toe. Het was fijn en het was goed.

Het was om alom bekende redenen lang geleden dat we als streekholders van Grenspark Groot Saeftinghe nog eens in grote getale samen konden komen. Online talkshows en andere alternatieven ten spijt, gaat er toch echt niets boven een gezellig informatief samenzijn. Na in januari nog maar eens uitgesteld te zijn, konden we afgelopen dinsdag dan toch echt elkaar de hand weer schudden. Letterlijk of figuurlijk, die keus was aan jullie. Het grensparkteam mocht tot haar grote vreugde constateren dat zij niet de enigen zijn die het fysieke samenzijn hebben gemist. De opkomst van oude, en minstens zo belangrijk, nieuwe gezichten was overdonderend. Je kon, zoals dat dan zo mooi heet, over de koppen lopen in het Jeugdcentrum in Prosperpolder.

Bijkletsen, informeren, voorlichten en natuurlijk vooral veel ideeën met elkaar delen. Na een tweetal korte inleidingen werd in maar liefst 6 workshops dieper ingegaan op de verschillende aspecten van het grenspark. Denk daarbij aan ontwikkelingen in de landbouw, recreatie en toerisme, maar bijvoorbeeld ook het veiligheidsaspect dat de afgelopen maanden uitvoerig is onderzocht in het Living Lab Polder2C's. Interessante ontwikkelingen, mooie verhalen en zoals steeds, veel enthousiasme. Bij de vertellers,  maar zeker ook in de verschillende zalen. Het geeft eens temeer aan dat Grenspark Groot Saeftinghe steeds meer begint te leven.

Dat laatste is ook de reden waarom voor deze bijeenkomst gekozen is om ook nieuwe mensen te benaderen. Om bewust op zoek te gaan naar uitbreiding. Vers bloed, maar vooral ook nieuwe verbanden, ideeën en initiatieven. Grenspark Groot Saeftinghe is er klaar voor. Die opzet leek geslaagd. Naast veel bekende gezichten zagen we ook een hoop nieuwe geïnteresseerden. Wie weet stellen ze zich binnenkort wel voor hier op het platform. Lanceren ze hun initiatief op de aangekondigde bezoekerswebsite die over een week online gaat, of stappen ze mee in de nieuwe Denktank die volop in oprichting is. Daarmee hebben we gelijk een paar van de primeurs van deze succesvolle streekholdersdag aangehaald. We zijn zo blij dat we er weer met zijn allen tegenaan kunnen.

MgfZ

fotografie Femke Vercauteren 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen