Knolweg Clinge in ere hersteld

10-03-2022
0 reacties

Op Google zul je het niet vinden, de meeste navigatiesystemen geven ook nul op het rekest. Toch bestaat ze echt, de Knolweg in Clinge. Een authentieke kasseistrook van een halve kilometer die dankzij het wielerplatform Bicycling aan de vergetelheid is ontrukt. Vanaf morgen is ze officieel weer open.

Nog geen jaar geleden ondersteunden we hier de warme oproep van wielerplatform Bicycling om de kasseistroken in het grenspark te redden. De Bietenweg en de Knolweg bij Clinge zijn twee van de laatste overgebleven authentieke kasseistroken van de regio. Dankzij de petitie van de wielerliefhebbers en de vele handtekeningen is de strook aan de Knolweg nu in ere hersteld en opnieuw begaanbaar voor het publiek. Daar waar de weg een jaar geleden nog nauwelijks terug te vinden was in het landschap, zo overwoekerd was ze, ligt nu een vers schoongeborstelde 'pavĂ©' die zo in Parijs-Roubaix zou kunnen. Dat is een gepaster compliment dan je op het eerste gezicht zou denken. De idee om dergelijk cultureel wielererfgoed te redden is overgenomen van de Franse organisatie Les Amis de Paris-Roubaix, die al jaren ijveren voor de instandhouding van de typische Noord-Franse kasseistroken.

Zelf kende ik de Knolweg van mountainbiketochten en de Dijken- en Krekenrally. Twee evenementen die de strook juist om haar slechte begaanbaarheid wisten te vinden. Die aantrekkingskracht is nu wellicht wat minder geworden, maar hoeveel deelnemers zouden ooit hebben geweten dat er echt een verharde weg onder het gras tussen Zestigvoet en de Hoogestraat lag? Daarover is nu geen enkele twijfel meer. Dankzij de welwillendheid van eigenaar Staatsbosbeheer en de inzet van infrabedrijf Heymans zijn de kasseien opnieuw tevoorschijn geborsteld. Klaar om opnieuw opgenomen te worden in lokale en grotere wielerrondes en natuurlijk in het trainingsrondje van menig wielerliefhebber. Ter plaatse kun je niet anders zeggen dan dat het initiatief tot een prachtig resultaat heeft geleid. Vrijdag 11 maart om 15 uur krijgt de openstelling van de hervonden kasseistrook een klein officieel tintje. Wanneer ga jij je kwaliteiten als Flandrien beproeven?

MgfZ

Kijk hier wat we vorig jaar schreven over de kasseistroken van Grenspark Groot Saeftinghe

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen