Luisteren over natuur

17-11-2021
0 reacties

Natuurstudiebureau Corridor stelde de beheervisie op van Grenspark Groot Saeftinghe. Begijn Le Bleu maakte een podcast en licht een tipje van deze aanpak op aan de hand van drie soorten: de grutto, de rugstreeppad en de argusvlinder. Luister hoe Peter Claus en Boswachter Bram hem alles uitleggen.

Natuur is een van de drie pijlers van het grenspark. Naast Haven en Landbouw is Natuur een van de speerpunten in het hele project. Precies daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos een beheervisie op laten stellen door natuurstudiebureau Corridor. Natuur en beheer, in de ogen van de leek wringt het misschien een beetje maar wanneer je iets verder kijkt, begrijp je al snel dat in ons moderne 'cultuurland' de natuur wel wat hulp kan gebruiken. Om voldoende biodiversiteit te garanderen en die ondersteunende maatregelen kans van slagen te geven is een duidelijke visie en bijpassend beheer van het grootste belang.

Begijn Le Bleu, comedían en natuurvorser, maakte voor Corridor een podcast waarin hij de natuur van Grenspark Groot Saeftinghe intrekt om samen met Peter Claus en Boswachter Bram de aandachtspunten te belichten. Peter Claus, natuurmens pur sang bij Corridor weet niet alleen precies hoe je natuur en regelgeving met elkaar in evenwicht kunt brengen, maar vertelt tegelijkertijd bevlogen over bijvoorbeeld de rugstreeppad. Boswachter Bram is de man op het terrein. Met beide handen aan de spade zogezegd. Samen geven ze Begijn en de luisteraars een fraai inzicht in de ontwikkeling en het beheer van de natuur in Grenspark Groot Saeftinghe. Zeker de moeite waard om eens naar te luisteren. Bijvoorbeeld tijdens een fijne wandeling door het grenspark.

Luister hier naar de podcast op Soundcloud

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen