Wintervijd

15-11-2021
0 reacties

Ken je hem nog, Joos Vijd? Het afgelopen jaar is de beroemde 'Bevereneir' veelvuldig aan bod geweest. Komend weekend wordt in 'zijn' Beveren het Cultureel Erfgoedprogramma Vijd Awa afgerond met een driedaags spektakel onder de naam Wintervijd. Beleef de middeleeuwen vanop de eerste rij.

Zoon van de baljuw, opdrachtgever van Het Lam Gods en natuurlijk een van de grondleggers van onze polders, Joos Vijd mocht dan lange tijd vergeten zijn in de Beverse contreien, dankzij Vijd Awa weet iedereen in het Waasland en ver daarbuiten inmiddels weer wat de familie Vijd en Joos in het bijzonder voor de regio betekent heeft. Tal van activiteiten van in Beveren tot bij ons in Grenspark Groot Saeftinghe hebben zijn rijke geschiedenis succesvol opgerakeld. Nu het Vijdjaar ten einde loopt presenteert Beveren nog eenmaal zijn trots aan het publiek. Tijdens het afsluitende spektakel Wintervijd kan het publiek zich drie dagen lang onderdompelen in de middeleeuwen en aan den lijve ondervinden hoe Joos en de zijnen destijds geleefd hebben.

Een klank- en lichtshow, een heus ridderspektakel, toernooien, spelen en natuurlijk eten en drinken. Tijdens het weekend van 19, 20 en 21 november gaat Kasteel Cortewalle zomaar pakweg 1000 jaar terug in de tijd. Om afscheid te nemen van Joos Vijd en om hem nooit meer te vergeten. Activeer je teletijdmachine, mobiliseer je makkers en maak deel uit van de geschiedenis van Beveren. Wil je er ook bij zijn? Kijk dan snel even op de website van Beveren en leer hoe je voor een laatste keer de klok terug kunt zetten op Wintervijd.

De rechtstreekse link naar de middeleeuwen

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen