Denk mee over de Meester van der Heijdengroeve

05-11-2021
0 reacties

Nieuw-Namen is een bijzondere plek. In en om de omgeving van het dorp liggen een aantal unieke waarden zoals de luchtwachttoren, het open polder- en kauterlandschap én de Meester van der Heijdengroeve. Wist je dat je in de groeve fossielen kan vinden van 3 miljoen jaar oud?

De groeve is een aardkundig monument van grote waarde! Helaas verdwijnt er jaarlijks een stukje van de grondlagen door erosie. Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer, Gemeente Hulst en Grenspark Groot Saeftinghe willen samen met u, als inwoner van Nieuw-Namen of Kieldrecht, een plan maken om de groeve te beschermen en de magie van de plek te bewaren. Vanuit de Erfgoed Deal worden middelen beschikbaar gesteld om dit plan tot uitvoering te brengen. 

Doet u ook mee?

Afgelopen zomer werd met een eerste tekensessie een participatieproces met omwonenden opgestart. Tijdens deze sessie werd input verzameld over het ontwerp om de groeve te beschermen en over de inrichting van de omgeving. Met deze input zijn Ro&Ad Architecten aan de slag gegaan om tot een voorlopig schetsontwerp te komen. Op 29 november organiseren we opnieuw een participatiemoment. Graag nodigen we u uit om mee te denken en te reageren op het ontwerp. Verder zal Zeeuwind, de organisatie die ons ondersteunt bij het zonnepark, uitleg geven over de coöperatie waar ook inwoners uit Nieuw-Namen kunnen instappen.

Wil u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst?
We vragen u zich in te schrijven voor 28/11/21.
U kan zich hier aanmelden.

Update 22 nov

Na overleg werd beslist dit participatiemoment digitaal te organiseren. De stijgende coronacijfers en de huidige maatregelen laten een fysieke bijeenkomst niet toe. Inschrijven kan nog steeds via het formulier hierboven. Op de dag zelf, 29 november, ontvangt u de link om aan de digitale bijeenkomst deel te nemen.

Praktisch

  • Maandag 29 november 2021
  • Inloop vanaf 19u00, start om 19u30, einde voorzien om 21u30

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen