Streekproducten à gogo

14-10-2021
0 reacties

Drie Zeeuws-Vlaamse streekproducenten in de top drie van de verkiezing van Zeker Zeeuws, da's niet slecht. Dat brouwerij en distilleerderij The Holy Spiritus uit Sint Jansteen daarbij de derde prijs wegkaapt, vervult ons vervolgens met nog meer trots over de streekproducten uit het grenspark.

Natuurlijk mogen we bierbrouwer Dutch Bargain uit Groede en frietsnijderij Tollenaar uit Hoek als winnaar en runner up niet vergeten vermelden, maar met een beetje lokaal chauvinisme leggen wij toch graag de nadruk op het behalen van de derde plaats in de verkiezing van Streekproducent van het jaar 2021 door onze 'eigen' The Holy Spiritus uit Sint Jansteen. Met 120 deelnemers in totaal geheel geen beroerd resultaat. Niet zo gek natuurlijk, want het enthousiasme en de kwaliteit wedijveren bij de heren van The Holy Spiritus voortdurend om het hoogste podium.

'Het Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.' Dat we daar vanuit het grenspark ons steentje aan bij mogen dragen siert niet alleen de laureaat zelf, maar ook de keten waarmee zij dagdagelijks samenwerken om tot een hoogwaardig product te kunnen komen.

Met diezelfde keten organiseert The Holy Spiritus twee keer in de maand hun eigen Streekproductenmarkt. Het 'toeval' wil dat ook deze zaterdag, 16 oktober, de deuren van de kerk in Sint Jansteen weer open gaan voor het publiek. De mooiste producten, de lekkerste en meest verse lokale voedingswaren en natuurlijk de prijswinnende dranken van The Holy Spiritus zelf. Jij komt toch zeker ook een kijkje nemen? Brouwerij en Distilleerderij The Holy Spiritus, Hoofdstraat 4, Sint Jansteen, elke 1e en 3e zaterdag van de maand van 10-17 uur.

Kijk hier voor de website van The Holy Spiritus

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen