Van de nood een deugd maken

13-10-2021
1 reacties

Afgelopen winter werd op en om de Scheldedijk in Perkpolder de alternatieve Vestingcross gereden. Uit noodzaak geboren bleek het geïmproviseerde parcours zo goed aan te slaan dat de internationale wielerbond UCI inmiddels besloten heeft het WK Veldrijden 2026 toe te kennen aan Perkpolder.

2026 is nog een eind weg, maar zoals dat gaat bij grote internationale evenementen zijn planning en voorbereiding erg belangrijk. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de UCI nu al de locatie voor over vijf jaar bekend maakt. Wat des te verrassender is, is de keuze voor Perkpolder. Vorig jaar in verband met de Coronamaatregelen de noodoplossing voor de eerste Wereldbekercross in Hulst en nu meteen al op de kalender voor de organisatie van een Wereldkampioenschap. Waar vind je een beter voorbeeld voor de ongekende mogelijkheden die Grenspark Groot Saeftinghe te bieden heeft?

De echte liefhebber zag het natuurlijk meteen, de veldrit in Perkpolder was minstens zo spectaculair als de reguliere Vestingcross. Dat ook de internationale wielerbond de potentie van deze nagelnieuwe locatie op waarde weet te schatten is een enorme pluim op de hoed van Hulst en de organisatie. Trekt de Vestingcross gemiddeld al zo'n 15.000 bezoekers, voor een WK mag je rekenen op een veelvoud daarvan. Was de locatie vorig seizoen nog ideaal vanwege de mogelijkheid om zonder veel poespas zonder publiek te kunnen rijden, in 2026 is de ruimte rond de afgelegen locatie perfect voor het ontvangen van de tienduizenden verwachte wielerfans.

Zoals gezegd, het is nog lang en de exacte datum ligt nog niet vast, maar de kwaliteiten van Grenspark Groot Saeftinghe krijgen op deze manier nog maar eens een onverwachte duw in de rug. Over vijf jaar zal bijvoorbeeld het project Versterk de Scheldekust al een heel eind gevorderd zijn, waardoor ook het uitzicht van Perkpolder een nieuw elan zal krijgen. Dat en nog tal van andere initiatieven kunnen garen spinnen bij de komst van het WK veldrijden. Het grenspark is er klaar voor!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

13-10-21 om 12:47

Y├Ęs!!!

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen