Wie krijgt dit jaar het Zonnetje?

12-10-2021
1 reacties

Jaarlijks wordt op het Nationaal Deltacongres het Zonnetje uitgereikt, de prijs voor een aansprekend project dat een voorbeeld kan zijn voor anderen als het gaat om effectieve, innovatieve en kansrijke uitvoering van het nationaal Deltaprogramma. Gaat het Hedwige-Prosperproject met de prijs lopen?

In Nederland initieert de deltacommissaris elk jaar het nationaal Deltacongres. Iedereen die professioneel betrokken is bij (de uitvoering van) het nationaal Deltaprogramma komt daar bijeen. Het twaalfde nationaal Deltacongres vindt plaats op donderdag 11 november 2021. Er wordt onder andere gesproken over klimaatadaptief en natuurinclusies bouwen, de gevolgen van droogte, de duurzame uitvoering van waterveiligheidsprojecten en de stand van zaken van het Kennisprogramma Zeespiegelstijging. Tijdens het Deltacongres wordt ook ieder jaar het Zonnetje uitgereikt, een prijs waarvoor dit jaar ook het Living Lab Polder2C's in het Hedwige-Prosperproject in aanmerking komt.

Het project Polder2C’s biedt een unieke kans om de bestaande kustbescherming te testen en de veerkracht tegen overstromingen te verbeteren. Binnen Polder2C’s wordt er gefocust op onderzoek naar de veerkracht en robuustheid van de dijken door middel van stresstesten zoals overstroming, golfoverslag en de groei van een doorbraak onder verschillende condities. Daarnaast gaat veel aandacht naar noodhulp. Met name de effectiviteit van noodhulp in het geval van een dijkdoorbraak. Tot slot wordt de kennisinfrastructuur onder de loep genomen. Verspreiding van de in het living lab opgedane kennis door middel van ontwikkeling van gebruiksvriendelijke informatie- en data platforms, betrokkenheid van studenten in de veldactiviteiten en het integreren van de uitkomsten in het curriculum van verschillende opleidingen.

Geen wonder dat het Polder2C's project in aanmerking komt voor deze prestigieuze prijs. In de video boven dit artikel wordt nog eens duidelijk uit de doeken gedaan wat het project precies in houdt. Wat nog leuker is, is dat het publiek mag meestemmen op de kandidaten. Ga dus snel naar onderstaande link en help het Polder2C's project aan de winst. Stemmen kan nog tot 8 november aanstaande.

Stemmen op jouw favoriete zonnetje doe je hier

Living Lab Hedwige-Prosperproject

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

12-10-21 om 15:40

Het was voor mij moeilijk kiezen......... Zowel het project Landgoed Lankheet als het project Hedwige-Prosperpolder konden mij beide bekoren omwille van de inhoud: een sterke klimaatadaptieve insteek in functie van het algemeen belang.

Omdat ook klimaatnoodzakelijke projecten zoals Landgoed Lankheet maar zin hebben bij een volgehouden en inzichtelijk goed dijkbeheer ("Houd Nederland droog!"), heb ik uiteindelijk gestemd voor het project Hedwige-Prosperpolder

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen