Versterk de Scheldekust op stoom

05-10-2021
0 reacties

Donderdag 30 september werd in Paal de reeks zomersessies rond het project Versterk de Scheldekust afgerond met de laatste van vier bewonersbijeenkomsten. In Emmadorp, Zeedorp/Ossenisse, Walsoorden en Paal zijn alle geïnteresseerden nu weer op de hoogte van de laatste nieuwe plannen.

Met het project Versterk de Scheldekust willen gemeente Hulst en Grenspark Groot Saeftinghe, samen met de bewoners van de streek, de Westerscheldekust verder ontwikkelen. Bedoeling is om van de kustlijn een aaneenschakeling van interessante plekken te maken met de verschillende dorpen als ‘ankerplaatsen’. Een route die beleefd kan worden door inwoners, recreanten en toeristen, die een economische en toeristische impuls geeft aan de regio maar ook de leefbaarheid ten goede moet komen. Na de eerste digitale bijeenkomsten zijn er afgelopen zomer in de verschillende betrokken kernen informatieavonden georganiseerd voor bewoners en sympathisanten. Daarbij werden de aanwezigen op de hoogte gebracht van de stand van zaken en uiteraard uitgebreid bevraagd op hun mening.

Aan het begin van de zomer kwamen Emmadorp, Zeedorp/Ossenisse en Walsoorden al aan de beurt. Ook tijdens de laatste bijeenkomst in Paal deden de 'architecten' van Versterk de Scheldekust uitvoerig uit de doeken wat hun interpretatie is van de eerder doorgesproken plannen voor het dorp. De volgende stap is de definitieve uitwerking van alle plannen voor de verschillende kernen. Daarna keert het projectcircus uiteraard terug naar de Scheldekust om hun werk met de bewoners te delen. De precieze stand van zaken vind je terug op de overzichtspagina van het project elders op deze site. Voor meer informatie over het project kun je terecht bij de gemeente Hulst of hier op het platform.

Klik hier voor de informatiepagina over Versterk de Scheldekust

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen