Bezoek eens een monument

Foto: Simon Callens
10-09-2021
0 reacties

Komend weekend is het aan beide zijden van onze grens weer Open Monumentendag. Tijd dus om je kans te grijpen een bezoek te brengen aan sites die de rest van het jaar voor het grote publiek gesloten zijn. Wij keken eens naar het programma en lichtten er wat activiteiten in het grenspark voor je uit.

Aan de zuidkant van de grens kun je je bijvoorbeeld laten onderdompelen in de vergane glorie van de lokale spoorwegen. Op verschillende plaatsen wordt aandacht geschonken aan de 150 jaar geleden opgerichte spoorwegverbinding tussen Mechelen en Terneuzen. Zo kun je in Klinge en Stekene terecht voor exposities en wandelingen, terwijl er in Beveren diverse Stationswandelingen zijn uitgezet. In Lillo opent het Poldermuseum dan weer haar deuren voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de geschiedenis van de bedreigde polderdorpen. In het hart van Grenspark Groot Saeftinghe, op de Prosperhoeve, wordt op zondag 12 september de pas gerestaureerde Maalderij opengesteld voor het publiek. De open excursie van onze grensparkgidsen leidt speciaal voor de gelegenheid naar de Maalderij. Om 14u15 en 15u15 kan iedereen die wil aansluiten voor een wandeling van de infokeet naar de Maalderij, ondertussen krijg je uitleg over het grenspark, het Hedwige-Prosperproject en kan je je vragen kwijt! 

Trekken we de grens over naar het noorden, dan komen we in het Land van Hulst een heel resem aan kerkgebouwen tegen dat zijn pracht en praal tentoonstelt voor het publiek. Zo kun je onder andere in Kloosterzande, Hengstdijk en natuurlijk Hulst zelf terecht. Minder voor de hand liggend is de historische begraafplaats aan de Zoutestraat in Hulst, maar daarom niet minder interessant. Zowel in Hulst als Kloosterzande zijn de molens geopend voor het publiek. Ook in Hulst is men de historie van de spoorlijn niet vergeten. Door middel van een geleide wandeling en een expositie wordt ook hier het belang van de spoorlijn breed uit de doeken gedaan.

Het lijkt er op dat het weer dit weekend uitstekend geschikt wordt voor een leuke uitstap. Kijk eens op een van de onderstaande links voor alle activiteiten in onze regio en geniet van het unieke aanbod. Alvast veel plezier!

 

Activiteiten in Vlaanderen

Activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen

Meer over de Maalderij

Meer over de open excursies in het grenspark

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen