De aantrekkingskracht van ruimte

26-08-2021
0 reacties

Hoewel omschrijvingen als 'uithoek' en 'einde van de wereld' anders doen vermoeden, groeit de interesse voor onze regio zienderogen. Niet alleen als recreatiegebied, ook de woningmarkt doet het goed bij rustzoekers en levensgenieters. Het grenspark ligt dan ook een stuk centraler dan velen denken.

Rust en ruimte zijn twee van de speerpunten van Grenspark Groot Saeftinghe. Kenmerken die door inwoners van de overbevolkte steden om ons heen steeds meer op waarde worden geschat. Een lange wandeling door de polder om de gevaren van de stad in lockdown te ontvluchten, het klinkt wat dubieus, maar 'dankzij' Corona hebben heel wat verstokte stedelingen de geneugten van 'd'n buiten' op een onverwachte manier leren kennen. Dat is goed voor de recreatiesector, maar aansluitend ook voor de huizenmarkt. Steeds meer mensen lijken de sprong te maken van stad naar platteland. Een sprong die, zo ze nu ontdekken, helemaal niet zo groot is. Wie eenmaal van de geborgenheid van het platteland heeft geproefd wil hier nooit meer weg.

Goedkopere woningen over de grens, lekker vrijstaand wonen met een grote tuin om na je pensioen van te genieten, het lijkt erop dat de voordelen van een verstilde regio plots veel aantrekkelijker zijn geworden. Wie zijn huis te koop heeft, ziet het graag gebeuren. Kleine kernen kampen plots met veel minder leegstand en zelfs nationale kranten weten onze restaurants te waarderen. Kijk maar eens hier!

Goed, we zullen nog wel een poosje over de lege clichées heen moeten lezen, maar langzaamaan begint het besef dat 'er is helemaal niets te doen' niet verder van de waarheid kan liggen. En al die zo veelgeprezen drukte? Die ligt hier altijd ergens om de hoek, naar welke kant je ook kijkt. Het is een factor waarin de naam Grenspark niet zo gelukkig lijkt als keuze, Grenspark Groot Saeftinghe ligt immers bijna dichter bij Parijs dan bij Amsterdam. Hoe centraal wil je het hebben?

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen