8 augustus Fierljeppen in de polder

Fotografie: NK Fierljeppen
08-08-2021
0 reacties

Het klinkt als een open deur, fierljeppen doe je toch over een sloot en die liggen in een, precies, polder. In onze polder is deze oude traditie eerder een jonge sport. Het jaarmarktcomité Prosperpolder organiseert 8 augustus opnieuw het Vlaams Kampioenschap. Uniek voor Grenspark Groot Saeftinghe!

Op zondag 8 augustus organiseert het jaarmarktcomité Prosperpolder al voor de zesde maal het Vlaams Kampioenschap Fierljeppen. Onder de professionele begeleiding van de Frysk Ljeppers Boun (de Friese Ljeppers Bond) kan iedere durfal zijn kans wagen op de titel. Vanaf 11 uur 's ochtends worden de eerste oefensprongen opgestart, vanaf 13 uur gaan ze voor de prijzen. Een leuk sportief evenement met de nodige feestelijke omlijsting. Kortom een leuk dagje uit voor iedereen, maar het allerleukst is natuurlijk om zelf je kans te komen wagen.

Meer informatie en inschrijvingen via de onderstaande link. Fierljeppen is een van oudsher vooral in het noorden van Nederland en met name Friesland beoefende sport. Met behulp van een lange staak proberen de deelnemers de overkant van een brede sloot te bereiken zonder een nat pak te halen. In de officiële wedstrijdversie wordt er gestreden in teams van 4. Alle deelnemers krijgen vier pogingen en strijden om een plaatsje in de finale. Dankzij de medewerking van de Friese bond krijgt iedereen voorafgaand aan de competitie deskundige uitleg. Ervaring is dus niet per se vereist. Komen jij en je vrienden ook de eer van jouw dorp verdedigen?

Meer informatie vind je hier op de website van het jaarmarktcomité

www.jaarmarktprosperpolder.be

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen