Verrassend initiatief

02-07-2021
0 reacties

Wie dezer dagen langs de Prosperhoeve komt zal het vast en zeker opvallen dat er een nagelnieuwe picknickplek uit de grond is gestampt. Wie, wat, waar en hoe, dat willen we natuurlijk allemaal weten. Welnu, een ding is zeker, de brouwer van het Beverse Papitou-bier zit er zeker voor iets achter.

Met bar, tafeltjes en vooral sfeer ziet de nieuwe pleisterplaats er zeer uitnodigend uit. Voorlopig is de picknickplaats aan de Belgische Dreef alleen op zaterdag en zondag toegankelijk, zo leert een papiertje aan het hek. Op het spandoek bij de picknickplaats zien we een aantal bekende namen, zoals B&B Het Verborgen Geluk, het Poldermas en zelfs het logo van Grenspark Groot Saeftinghe. En dat alles onder de titel 'grensverleggende fiets(zoek)tocht in de polders van Grenspark Groot Saeftinghe en omstreken'. Prominent aanwezig is de naam van Brouwerij Papitou uit Beveren. Hé, dat is leuk, een nieuwe naam aan het firmament van het grenspark.

Ontstaan uit de samenwerking van Beverse microbrouwerijen 'Bier Verenigt' is brouwerij Papitou inmiddels het stadium van thuisbrouwer ontstegen. Brouwer Tim Verwilghen heeft met zijn Papitou-bieren minimaal een winnaar in huis. Zijn Farmhouse Ale ging alvast lopen met de bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2020 in de categorie 'Bière de Garde' en ook de IPA's uit het gamma zijn niet te versmaden. Een bier om te bewaren, maar zeker niet voor je het zelf geproefd hebt. Dat kan nu bijvoorbeeld ook onderweg tijdens de Papitou fietszoektocht en wel op de picknickplaats aan de Prosperhoeve.

Dat de Streekholders van Grenspark Groot Saeftinghe graag met iets nieuws op de proppen komen weten we inmiddels wel. Hier in het grenspark zijn we altijd op zoek naar nieuwe dingen en samenwerkingen. Hoe leuk is het dan wanneer een lokale brouwerij uit de rand van het grenspark het initiatief neemt om een aantal van die Streekholders mee te nemen in haar eigen initiatief. Het idee om een fiets(zoek)tocht te koppelen aan de regio waar de inspiratie en ingrediënten vandaan komen viel meteen goed bij de aangesproken Streekholders. Zo goed dat zij maar wat graag hun schouders mee onder het project hebben gezet. Het meest tastbare voorbeeld daarvan is natuurlijk de picknickplaats.

Brouwerij Papitou heeft het grenspark duidelijk gevonden, ga daarom zeker ook eens kijken op hun website en herontdek Grenspark Groot Saeftinghe eens vanuit hun perspectief. Tijdens de 37 km lange fiets(zoek)tocht kom je vast en zeker een hoop oude en nieuwe bekenden tegen. Dankzij Papitou en dit leuke initiatief wordt onze mooie regio nog leuker om te ontdekken en dat is toch geweldig?

Klik hier voor de website van Brouwerij Papitou

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen