Klaar voor de toekomst

Fotografie: Sven Dullaert
17-06-2021
0 reacties

Tijdens een korte bijeenkomst werd vanmiddag het nieuwe Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe ondertekend. Hiermee is de toekomst van het grenspark voor de komende jaren opnieuw gevangen in een duidelijke intentieverklaring. Elf handtekeningen die de toekomst gaan brengen die we verdienen.

Tijdens een besloten bijeenkomst in Hulst tekenden vanmiddag de vertegenwoordigers van Provincie Zeeland, Provincie Oost-Vlaanderen, gemeente Beveren, gemeente Hulst, Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) Linieland, De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Natuur en Bos, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Natuurpunt Waasland VZW, Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever de Overeenkomst Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe. Elf partijen die zich hiermee uitspreken de komende vijf jaar voor de volle honderd procent achter de verdere ontwikkeling van het grenspark te staan. Elf partijen die geloven in een geweldige toekomst voor de regio.

Richard Rozemeier en Pieter-Jan Meire presenteerden in het kort het tijdspad van Grenspark Groot Saeftinghe, toen, nu en vooral morgen. De opgaves die de regio werden opgelegd, de strijd die is gevoerd en de uitdagingen die het uiteindelijk heeft opgeleverd. Met een hart voor de streek en de omgeving op zoek naar een manier van horizontale gebiedsaanpak waarin landbouw, natuur en haven elkaar kunnen vinden. Op zoek naar meerwaarde, naar letterlijk grensoverschrijdende gebiedsontwikkeling. Niet alleen, niet alleen met deze elf partners, maar met iedereen die hart heeft voor het Grenspark Groot Saeftinghe. De meerwaarde voor het gebied als waardesturing voor de toekomst.

De grote verhalen samenbrengen tot een succesvolle ontwikkeling. De kern van het sfeerbeeld dat aanwezigen en volgers van de livestream voorgeschoteld kregen is precies dat waar het nieuwe samenwerkingsverband voor staat. Het is mooi om te zien hoe Streekholders zelf de positieve energie van het Grenspark onder woorden brengen. In een paar minuten weten ze kippenvel op de armen van iedere kijker te krijgen. Een energie die volmondig gedeeld wordt door de aanwezige vertegenwoordigers van de elf partijen in deze samenwerking. Een kraamkamer voor nieuwe dingen, zoals gedeputeerde Anita Pijpelink van Provincie Zeeland het zo treffend omschreef. De grens als kracht om zo'n groot gebied te kunnen ontwikkelen.

Een hoop mooie woorden voor een officieel moment dat zo belangrijk is voor de voortgang van Grenspark Groot Saeftinghe. Elf handtekeningen, ieder met zijn eigen stift, u begrijpt wel waarom. Wat niet wegneemt dat die handtekeningen staan voor de intentie om samen aan hetzelfde touw te trekken. Om Grenspark Groot Saeftinghe uit te bouwen tot een regio met een prachtige toekomst. Daar mag op gedronken worden!

Klik hier om de livestream terug te kijken

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen