De uitdaging

15-06-2021
1 reacties

Het Centrum voor Beeldende Kunsten Zeeland en Grenspark Groot Saeftinghe hebben vier kunstenaars uitgenodigd om zich te laten onderdompelen in de wereld van het grenspark. Vrijheid en verbondenheid als inspiratie. Waarvoor? Dat staat de makers, geheel in de traditie van het grenspark, volkomen vrij.

We schreven er eerder dit voorjaar al over, het project waarbij experts en Streekholders uit het gebied kunstenaars Nel Bonte, Bruno Slagboom, Vos Broekema en Joost Adriaanse meenemen in de wereld van het grenspark. Tijd om die uitdaging ook werkelijk aan te gaan. Precies daarom hebben de 'makers' van Saeftinghe 2021 afgelopen week een uitgebreid programma doorlopen om Grenspark Groot Saeftinghe beter te leren kennen. Met bezoeken aan verschillende Streekholders, discussies met onder andere vertegenwoordigers van de haven en natuurlijk een nadere fysieke kennismaking met de regio. Een opeenstapeling van indrukken die zelfs de meest doorgewinterde beoefenaar van de beeldende kunsten aan het denken moet zetten.

De gastvrijheid en de bijzondere insteek van het grenspark dragen we allemaal nauw aan het hart. Benieuwd zijn we vooral naar de randjes die onze 'resident kunstenaars' op zullen zoeken. Als grenspark zijn we er van overtuigd dat we de 'makers' kunnen triggeren. Met nieuwsgierige spanning wachten we af hoe zij ons op onze beurt met hernieuwde blik naar ons eigen project kunnen laten kijken. Want dat is toch een beetje waar een project als dit om draait. Een frisse nieuwe kijk op dat waar we elke dag mee leven. Misschien een spiegel, soms een beetje confronterend, maar altijd als voedingsbodem voor een volgende stap in de ontwikkeling van ons grenspark. Dat is de uitdaging voor iedereen.

Kijk hier voor de brochure van Saeftinghe 2021

Meer informatie over CBK Zeeland

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Arnold Verbist

15-06-21 om 16:17

Ze kregen een rondleiding met de Zonnetrein door het mooie Grenspark. 

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen