Een gouden greep

12-06-2021
0 reacties

Vandaag, 12 juni, is het World Gin Day. 'Nou én', hoor ik sommigen denken, voor ons genoeg reden om de prijswinnende GinUlst van The Holy Spiritus in Sint Jansteen te proeven. Lokaal, circulair, duurzaam en vooral erg lekker. Laat ons je even meenemen naar de geestigste stokerij van het grenspark.

Wanneer de statige houten deur zich opent weet je niet precies wat je moet verwachten. De voormalige Johannes de Doper kerk heeft aan de buitenzijde nog niets van zijn oude luister verloren. Eenmaal binnen merk je dat het een project in wording is. Her en der opslag van materiaal en grondstoffen, natuurlijk de productielijn van de veelbelovende producten van deze jonge stokerij en naast de gelagtafel een bescheiden uitstalling van een flink gamma aan artisanaal geproduceerde dranken. Hier wordt met veel liefde gewerkt aan een project én een product dat veel serieuzer is dan de, laten we het meteen toegeven, geniaal gevonden naam.

Tom Genbrugge en Goderic Van den Brande hebben een visie zo helder als de alcohol die ze stoken. Klaar en duidelijk, maar ook zeker ambitieus. Zowel de plannen voor de kerk als gebouw, als voor het gebouw als thuisbasis van hun producten. Hier wordt niet gedroomd, maar hard gewerkt aan een rendabele toekomst. De lokatie als inspiratie zowel als doel. The Holy Spiritus. Voor een sterke woordspeling mag je ons altijd uit bed halen, dit is er een die zeker voldoet. Of hoe je van de mogelijkheden tot schaalvergroting die de ruimte van een dergelijk gebouw je biedt plots doorgroeit van cider naar 'korte drank'. Dat verhaal bewaren we voor een andere keer, vandaag is het World Gin Day en daar kunnen ze 'op 't Steen' ook wat van.

Een gouden medaille op de International Gin Trophy in Frankfurt is het laatste wapenfeit van de ambitieuze stokers uit Sint Jansteen. Gestookt uit het door de gesloten café's onverkoopbaar geworden tapbier van Brouwerij Vermeersch uit Hulst en op smaak gebracht met lokaal gevonden specerijen is de GinUlst, zoals het drankje toepasselijk is gedoopt, een 100% (h)eerlijk product van Grenspark Groot Saeftinghe. Bier gebrouwen in Hulst met de lokale granen van mouterij De Swaen uit Kloosterzande, in Sint Jansteen doorgestookt en op smaak gebracht met de beste inheemse aroma's, dat is GinUlst. Stevig, scherp, maar vooral verduiveld lekker.

Die gouden medaille voor een internationaal publiek is meer dan verdiend, maar wees niet bang, ook hier in het grenspark zijn de GinUlst en de andere topproducten van The Holy Spiritus gewoon verkrijgbaar. Bij de makers zelf natuurlijk, maar ook bij steeds meer slijters en horecazaken in de buurt. Het is vanzelfsprekend het leukst om zelf eens een kijkje te gaan nemen in de voormalige Johannes de Doper kerk. Dat kan elke zaterdagochtend van 10 tot 17 uur en in juli en augustus zelfs iedere dag behalve donderdag. Wij kunnen het alleen maar aanraden!

Klik hier voor de website van The Holy Spiritus

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen