Handen ineen voor het grenspark

fotografie Sven Dullaert
10-06-2021
0 reacties

Op de grens van België en Nederland, land en water, haven en natuur, industrie en landbouw groeit Grenspark Groot Saeftinghe. Acht regionale partners trokken samen met de streek het grenspark uit de klei. Nu is daar het vervolg, de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, dat verdient een officieel tintje.

Zes jaar geleden is het alweer dat acht regionale partners samen in het Interreg Project stapten dat heeft geleid tot Grenspark Groot Saeftinghe. Zes bewogen jaren, vruchtbare jaren vooral. Dat Interreg Project is inmiddels afgesloten, hoog tijd voor een nieuw officieel kader voor ons geliefde grenspark. De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt om die officiële omkadering vorm te geven. Resultaat is het nieuwe Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe. Een lijvig stuk, waarin liefst elf partijen de intentie uitspreken het grenspark verder ten uitvoer te willen brengen. Aanstaande donderdag 17 juni volgt de lang verwachte officiële ondertekening van dit nieuwe verdrag en u kunt daarbij zijn.

Laten we er maar meteen komaf mee maken, ook deze bijeenkomst is onderhevig aan de geldende coronamaatregelen. Nog even geen groots evenement schuine streep vrolijk weerzien in Grenspark Groot Saeftinghe dus. Het officiële gedeelte van de ondertekening is strikt voor genodigden van de betrokken partijen, maar het grenspark zou het grenspark niet zijn, wanneer we er niet voor zouden zorgen dat iedere geïnteresseerde het programma live kan volgen. Dankzij onze talkshows hebben we inmiddels voldoende ervaring om een livestream op te tuigen die jullie allemaal in staat stelt het officiële gedeelte te volgen en aansluitend vragen te stellen aan de aanwezige bestuurders van de elf partners die het samenwerkingsverband ondertekenen.

Dankzij de samenwerking met jullie, de streekholders, is Grenspark Groot Saeftinghe nu al een succes. Ontmoetingen in het gebied en gesprekken tijdens de vele bijeenkomsten leverden ontelbare ideeën en initiatieven op. Het afgelopen jaar ontmoetten we elkaar vooral digitaal en zelfs dan was de energie, op afstand, goed te voelen. De samenwerking in de grensregio is echt tot bloei gekomen. Een krachtige beweging is in gang gezet. Die beweging zetten we door met mooie ambities die zijn vertaald in plannen en projecten die we voor een deel al samen oppakken. Denk bijvoorbeeld aan Versterk de Scheldekust, Masterplan Prosperhoeve, vernieuwing van de landbouw, recreatieve infrastructuur, natuurontwikkeling in de polders en de plannen voor de Meester van der Heijdengroeve in Nieuw-Namen.

Het topje van de ijsberg, maar nu al meer dan genoeg om trots op te zijn. We zijn dan ook blij dat de voortzetting voor de komende jaren gewaarborgd blijft. Op die manier kunnen al jullie inspanningen straks verder verzilverd worden. Creëert het grenspark haar eigen pad, voor nu en in de toekomst. Binnenkort is het nieuwe Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe natuurlijk voor iedereen beschikbaar, maar eerst nog even dat officiële moment. Zin om er bij te zijn? Meld je dan even aan via onderstaande button en we verwelkomen je graag tijdens onze livestream op donderdagmiddag 17 juni aanstaande. Het programma begint om 16u30 en zal een klein uur in beslag nemen. Zien we je 'daar'?

Lees hier de uitnodiging

Kijk hier de livestream terug

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen