GoodFoodClub in GGS

21-05-2021
0 reacties

Gezond, lokaal en duurzaam eten, daar weten we alles van in Grenspark Groot Saeftinghe. Geen wonder dat de GoodFoodClub nu ook hier is neergestreken. De GoodFoodwie..? We belden met Lineke Keizer, frontvrouw van De Ketchupfabriek en sinds kort ook ambassadeur van de GoodFoodClub in Zeeland.

'Op GoodFoodClub.nu vind je alle informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten. Plus alle duurzame adresjes bij jou in de buurt. Zoals biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke lokale producten.' Die informatie hadden we al van de website geplukt, maar wat is dat nou, die GoodFoodClub? Om te beginnen is het een initiatief van de verzamelde Nederlandse Natuur en Milieufederaties, voor Zeeland is dat uiteraard de Zeeuwse Milieufederatie. Bij die laatste is Lineke sinds kort verantwoordelijk voor het project GoodFoodClub in Zeeland.

'Het is echt puur toeval dat de eerste Zeeuwse fietsroute van de GFC precies bij De Ketchupfabriek vertrekt.'

Bijna verontschuldigend verteld Lineke Keizer over de nieuwe fietsroute, die de eerste vier aanbieders zoals ze dat bij de GFC noemen verbindt.

'Aan de andere kant, er is in Zeeland natuurlijk maar één ketchupfabriek…'

'Het leuke van de fietsroutes die je op de website van de GFC kunt downloaden is dat je op plaatsen komt die je anders misschien zou missen. Onze aanbieders zitten echt overal én vooral, het worden er steeds meer.'

Op onze vraag of dat dan ook betekent dat de route regelmatig wordt aangepast aan het groeiende aanbod krijgen we dan ook een volmondig 'ja!'

'Diversiteit langs de route is de grote kracht van onze fietstochten. Niet alleen het landschap, maar ook de producten van de aanbieders onderweg. Neem nu onze eigen Ketchupfabriek, wist je dat de rode uien die wij gebruiken letterlijk groeien op de akker achter ons huis?'

Behalve De Ketchupfabriek leidt het rondje Graauw - Sint Jansteen ook langs The Holy Spiritus in die laatste plaats, Het Melkhuis in Terhole en De Voedselbron in, opnieuw, Graauw.

'Dat kunnen er snel meer worden', beaamt Lineke vol vuur. Aanbieders in de regio kunnen zich op elk moment aansluiten bij de GFC. 'Zo weten we nu al dat er binnenkort al nieuwe initiatieven zullen worden toegevoegd.'

Als mede-uitbater van De Ketchupfabriek weet ze natuurlijk precies wie er allemaal actief zijn in de regio, wat je noemt een vliegende start voor de GoodFoodClub in Zeeland. Voor nu begint het voor de GFC hier in de provincie met deze eerste fietsroute in het grenspark, die officieel vanaf zaterdag  22 mei te downloaden is op de site van de GFC. Lineke verzekert ons dat er nog deze zomer in heel Zeeland vergelijkbare initiatieven zullen opduiken. Zin om een stukje te gaan fietsen, of enthousiast geworden van de mogelijkheid om ook jouw producten in de kijker te zetten? Via onderstaande links vind je alle benodigde informatie.

Neem hier een kijkje op de website van de GoodFoodClub

Neem contact op met de ZMF wanneer ook jij Aanbieder van de GoodFoodClub wil worden

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen