Leve de biodiversiteit

Fotografie: Sven Dullaert
22-05-2021
0 reacties

Vandaag, zaterdag 22 mei, is het voor de 29e maal Internationale Dag van de Biodiversiteit. Thema is Biodiversiteit en Duurzaam Toerisme. Dat lijkt op het lijf van Grenspark Groot Saeftinghe geschreven. Wat is nou precies het belang van zo'n Dag van de Biodiversiteit? En wat kunnen we zelf doen?

In 1992 werd op de Top van de Aarde in Rio de Janeiro door maar liefst 168 landen het Verdrag inzake Biologische Diversiteit ondertekend. Een grote stap op weg naar het beschermen van de biodiversiteit op onze planeet en een flinke duw in de rug voor de voorvechters van duurzamer manieren om om te gaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Met andere woorden, een duidelijk signaal dat het al die landen menens is wat betreft het belang van biodiversiteit voor het voortbestaan van onze eigen soort. Sinds 1993 herinnert de Internationale Dag van de Biodiversiteit ons aan dit belangrijke thema.

Het afgelopen jaar hebben velen van ons min of meer noodgedwongen kennis gemaakt met duurzamer toerisme. Wandelen, fietsen en wat al niet meer brachten ons een stukje dichter bij de natuur. Dichter bij huis om te beginnen, wat qua duurzaamheid natuurlijk al een flinke stap vooruit is. Duurzaam Toerisme, het thema van dit jaar voor de Dag van de Biodiversiteit, heeft goed geboerd. Dat kunnen we ook in Grenspark Groot Saeftinghe goed merken. Nu de wereld langzaam maar zeker weer een beetje van het slot lijkt te gaan, kunnen we dan ook alleen maar hopen dat de gevolgen van de wereldwijde pandemie ons ook iets hebben geleerd.

Biodiversiteit is meer dan mooie woorden alleen. Om de gevolgen van ons eigen handelen op onze omgeving onder controle te houden, zullen we blijvend inspanningen moeten leveren. Met zijn allen, altijd. Mede daarom werken we hier in Grenspark Groot Saeftinghe zo hard aan duurzame innovatie. Aan natuurherstel, landbouwinclusieve natuur én natuurinclusieve landbouw en natuurlijk een toeristisch aanbod dat ons allemaal de kans geeft hier dicht bij huis te genieten van al dat moois. Welkom in Grenspark Groot Saeftinghe!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen