Grenspark Groot Saeftinghe biedt ruimte voor kunst

Fotografie: Sven Dullaert
22-04-2021
0 reacties

Op 22 april vindt de kick-off plaats van een kunstverkenning in het Grenspark Groot Saeftinghe. Deze bijeenkomst is besloten, maar in de loop van het jaar volgen ook openbare bijeenkomsten, waarbij iedereen die wil, kan aansluiten.

Met dit project wordt de vrijheid en verbondenheid onderzocht van mensen en plekken in het Zeeuwse landschap op de grens van Zeeuws- en Oost-Vlaanderen.

CBK Zeeland, een centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur, staat aan de lat van dit project en werkt nauw samen met het grenspark. Experts en streekholders uit het gebied nemen de kunstenaars (makers) Nel Bonte, Bruno Slagboom, Vos Broekema en Joost Adriaanse mee in de wereld van het grenspark.
In verschillende bijeenkomsten worden zij ondergedompeld in de natuur, landbouw, haven en gastvrijheid die het grenspark zo typeren. Zo zullen de makers meerdere bezoeken brengen aan de grensregio en daar met studenten aan hun onderzoeken en ontwerpen werken. De centrale vraag tijdens dit traject is: “Hoe maak je met lokale mensen, verhalen, materialen en technieken een betere toekomst?” Wat er uit het proces komt? Dat is nog een verrassing, zowel voor ons als voor de makers!

Bekijk hier de brochure van het project.

We houden jullie op de hoogte via ons platform en sociale mediakanalen. Of kijk op https://www.cbkzeeland.nl/architectuur/saeftinghe-2021!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen