Polder2C's in het nieuws

Foto verkregen via Polder 2 C's - Copyright Vilda - Yves Adams
01-04-2021
1 reacties

Beetje bij beetje sijpelt het belang van het project Polder2C's door in de media. Na Trouw en VRT.nu schopte het project het gisteren ook tot item in het zeven uur journaal op de Vlaamse zender. Leuk voor iedereen in het grenspark, maar vooral welverdiende aandacht voor dit bijzondere project.

Het belang van het project Polder2C's voor de waterveiligheid in onze contreien en ver daarbuiten krijgt steeds meer aandacht in binnen- en buitenlandse media. Niet zo gek, wanneer je je realiseert dat maar liefst 13 internationale partners deel uitmaken van het project en een veelvoud aan onderzoekers en beleidsmakers wereldwijd de uitkomsten met grote interesse volgen. In december schreven we al over het testen van verschillende technieken voor schadeherstel aan de dijken. Dat is precies de fase waarin het project nu is beland. Reden voor het VRT-journaal om af te zakken naar de Hedwigepolder om het hele land een blik te gunnen in de proefkeuken van Polder2C's.

Vanaf ongeveer minuut 11 in het hieronder gelinkte VRT-journaal van woensdag 31 maart zie je hoe aannemers verschillende technieken toepassen om eerder aangebrachte schade aan het dijklichaam te herstellen. Het enthousiasme van de woordvoerders laat duidelijk zien hoe blij iedereen is met de unieke mogelijkheid die hier geboden wordt om in een real life situatie te testen wat we in werkelijkheid nooit meer hopen mee te maken. Terecht natuurlijk, want hoe groot is de kans dat dit ooit nog zal kunnen worden herhaald? 

 

De oplettende kijker heeft het wellicht ook gezien, het nieuwsanker van de VRT geeft als reden voor het Hedwige-Prosperproject de uitbreiding van de Antwerpse haven. Zo zie je maar hoe hardnekkig sommige misverstanden kunnen zijn. 

 

Kijk hier het item in het VRT-journaal terug

Lees hier eerdere berichten over Polder2C's en hier en hier

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

14-04-21 om 19:17

De oplettende kijker heeft ook kunnen vaststellen dat de opgegeven reden in het middagjournaal van 13:00 al in het avondjournaal van 19:00 werd gecorrigeerd, nl dat "de ontpoldering een compensatie is voor de Scheldeverdieping ". U kan het hier zien en beluisteren. Wél eerst inloggen.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen