De reis van de kiekendief

23-03-2021
0 reacties

Hier in het grenspark is de bruine kiekendief een graag geziene gast. Gasten moet je soigneren, dat weten we hier maar al te goed. Het kiekendiefproject gaan we hier niet meer voorstellen, maar het is natuurlijk wel leuk om te weten waar onze 'gasten' uithangen wanneer ze niet bij ons logeren.

Zo'n trekvogel vult natuurlijk geen gastenboek in wanneer ze aankomen in onze polders. Gelukkig hebben onze overburen in het Galgeschoor een aantal van hun bruine kiekendieven voorzien van een kleine zender. Dankzij die zenders weten we dat de kiekendieven die in onze contreien hun nest komen bouwen tot ver in Afrika vliegen op zoek naar prettiger temperaturen om te overwinteren. Vooralsnog verwachten we niet dat mensen duizenden kilometers zullen reizen om een bezoek te brengen aan Grenspark Groot Saeftinghe, maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

 

De reis van de kiekendief wordt hier beschreven

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen