Een doel voor Doel

18-03-2021
2 reacties

Lang was de toekomst van het Scheldedorp Doel onzeker. Nu de toekomst van Doel gewaarborgd lijkt, wordt het hoog tijd het dorp nieuw leven in te blazen. VZW 'De Maakschappij' uit Doel maakt een start met de geplande restauratie van het 125 jaar oude schip Ortelius. Een mooi perspectief.

De voormalige schooltjalk Ortelius ligt al jaren weg te kwijnen op de kade in de Antwerpse haven. In 1898 gebouwd te water gelaten als vrachtschip, deed de Ortelius sinds 1948 dienst als schoolschip van de stad Antwerpen. Ook die dagen liggen inmiddels ver achter ons en de toekomst van de Ortelius leek dan ook somber. Tot de mensen van VZW 'De Maakschappij' het plan opvatten om het schip naar Doel te verhuizen en het daar ter plekke te restaureren en, niet onbelangrijk, terug in de vaart te nemen.

Binnenkort, een exacte datum is nog niet vastgelegd, verhuist de Ortelius dus vanuit Antwerpen naar Doel, waar op een braakliggend stuk grond een restauratiewerf uit de grond zal rijzen. De bedrijvigheid die dit alles met zich mee zal brengen zal het dorp goed doen, daar zijn ze ook bij de gemeente Beveren van overtuigd. En ook in Grenspark Groot Saeftinghe zijn we benieuwd wat de toekomst brengt.

Kijk hier naar de reportage die TV-Oost maakte over de komst van de Ortelius

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Mieke

06-07-21 om 9:59

Gelieve de correcte naam van de VZW te noteren a.u.b., namelijk 'De Maakschappij'. 

Roswitha Guiran

06-07-21 om 10:08

Dag Mieke,

bedankt voor uw bericht, het is aangepast!

Groet, Roswitha

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen