Grenspark op Radio GO-RTV

Fotografie: Sven Dullaert
10-03-2021
0 reacties

In het grenspark kent iedereen Richard Rozemeijer als de spreekbuis van het project. Niet verwonderlijk dus, dat juist hij op GO-RTV mag komen uitleggen hoe de Regio Deal precies in elkaar steekt en wat dit betekent voor Grenspark Groot Saeftinghe. Deel 2 van 'grenspark in de media' is een feit.

Met een half miljoen euro afkomstig uit de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen heeft Grenspark Groot Saeftinghe voldoende armslag om het project 'Vernieuwing Landbouw' echt op gang te trekken. Experimenten rond grootschalige natuurinclusieve landbouw gaan hand in hand met het verhogen van de biodiversiteit. Het anders inrichten van akkers is een mogelijkheid, maar ook de keuze voor bepaalde gewassen of juist technieken die of hypermodern of misschien wel bijna antiek zijn behoren tot de mogelijkheden. En natuurlijk elke hybride vorm die daaruit zou kunnen ontstaan. Als living lab biedt het grenspark ongekende mogelijkheden voor innovatie en duurzaamheid.

Maar er is meer, zoveel meer, in het interview vertelt Richard over landbouw en omgeving, het belang van een streekmerk en een korte keten. Maar ook over leven en ondernemen in een regio die volop in verandering is. Over natuur, landbouw en haven en hoe zij elkaar nodig hebben en versterken. Over de Streekholders die zelf het project op gang trekken en natuurlijk over de grenzeloze samenwerking waarmee Grenspark Groot Saeftinghe valt of staat. Het hele gesprek is te horen op GO-RTV en natuurlijk terug te luisteren op internet via de onderstaande links. U luistert toch ook?

 

De website van GO-RTV

Luister hier naar het interview 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen