Kijken naar vogels

23-02-2021
2 reacties

Het is geen onbekend beeld in Grenspark Groot Saeftinghe, mensen die voor dag en dauw door de polders scharrelen met driepoten en verrekijkers. Vogelspotten is 'hot'. Het nieuwe Eén programma #weetikveel wijdde er afgelopen maandag haar volledige eerste aflevering aan. Te beginnen in de Doelpolder.

Mede dankzij Corona vinden steeds meer mensen afleiding en rust in de natuur. Of het nu thuis in de achtertuin of voorzien van gespecialiseerde kijkers op de dijk van de Doelpolder is, vogelspotten neemt een ware vlucht. In navolging van het succesvolle Radio 1-programma en de gelijknamige podcast heeft #weetikveel nu ook haar plekje op Eén veroverd. Presentator Kobe Ilsen gaat op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. In deze eerste aflevering gaat hij op zoek naar de passie achter het vogelspotten. Niet vreemd dat hij daarbij meteen bij ons in het grenspark terecht komt, laten we dat meteen vooropstellen.

De verwondering van presentator Kobe is aanstekelijk. Het luchtige enthousiasme waarmee het onderwerp wordt behandeld zal zeker nog meer mensen naar de verrekijker doen grijpen. Of het nu gaat om een lepelaar, een slechtvalk of een ringbandparkiet, het bijzondere van het alledaagse geeft het vogelspotten een dimensie die het voor iedereen binnen handbereik brengt. De vrolijke educatieve toon van het programma draagt daar zeker zijn steentje aan bij. Daarbij laat het ook nog eens prachtig zien hoeveel er te genieten valt in een regio als de onze. Grenspark Groot Saeftinghe maakt zijn naam als paradijs voor meerwaardezoekers opnieuw meer dan waar.

 

De eerste aflevering van #weetikveel kun je hier terugkijken

 

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

23-02-21 om 13:47

hoe leuk zeg al direct in aflevering 1 staat het Grenspark Groot Saeftinghe in de kijker. Mooie reportage trouwens met Kobe Ilsen die blijkbaar ook roots heeft in het grenspark. top programma. Ik raad iedereen aan om zeker eens te kijken.

Peter Cauwenberghs

23-02-21 om 15:46

Heb zonet óók gekeken naar deze aflevering van  #weet ik veel........ 'k Weet het nu wel zeker: ik trek er nooit meer op uit zonder verrekijker!........

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen