Terug naar de toekomst

Fotografie: Port of Antwerp
18-02-2021
0 reacties

Deze week werd de voorgenomen fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge bekend gemaakt. Dat is met recht historisch nieuws, met natuurlijk een link naar Grenspark Groot Saeftinghe. Het nieuwe havenbedrijf Port of Antwerp Bruges kan eind die jaar al in kannen en kruiken zijn.

Natuur, landbouw en haven vormen de drie-eenheid waar het grenspark om draait. Nu en in het verleden. De geschiedenisboeken leren ons dat de status van Antwerpen als havenstad pas echt in bloei komt door de verzanding van Het Zwin en de daardoor snel verslechterende toegang tot de haven van Brugge. De voorgenomen fusie tussen beide havens maakt een cirkel rond die al heel lang op de nominatie stond te worden vergeten. We zijn niet van zinnens zijn op korte termijn Het Zwin op te nemen in de regionen van Grenspark Groot Saeftinghe, maar een belangrijke stap als deze in de bedrijfsvoering van een van onze grootste partners wilden we toch niet onbenoemd laten.

 

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen