De favoriet van de kosteres

Fotografie: Sven Dullaert
14-01-2021
0 reacties

Afgelopen zondag konden we op de VRT andermaal genieten van Reizen Waes Vlaanderen. In plaats van de wereld rond te trekken namen de makers afgelopen jaar de meest verrassende plekjes van eigen land onder de loep. Deze week waren ze in Oost-Vlaanderen en sliepen onder meer in een tent in Doel.

Doel als toeristische trekpleister is natuurlijk niet zo'n vreemd idee. Het grotendeels verlaten dorp heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op nieuwsgierigen. Dat is niet altijd een zegen geweest voor het dorp, maar nu definitief is besloten dat het dorp mag blijven lijkt het tij zich ten positieve te keren. Ook Grenspark Groot Saeftinghe heeft Doel opgenomen in haar ontwikkelingsstrategie. Beetje bij beetje krabbelt het dorp weer overeind en worden nieuwe initiatieven ontwikkelt. Zo kon je er afgelopen zomer Corona-proof kamperen in een grote tipi-tent. Een kans die het team van Reizen Waes niet kon laten liggen.

Een bezoek aan Doel spreekt tot de verbeelding. Wanneer een cameraploeg zich rond laat leiden door een van de weinige overgebleven bewoners krijgt dat nog een extra dimensie. De luchtige toon van het programma past wonderwel bij de hoopvolle instelling van wat nu plots de pioniers van de heropstanding lijken te zijn. Gastheer Kevin en zijn jonge gezin zien toekomst in Doel, maar ook de 80-jarige kosteres Cecile is blij dat ze altijd voor de kerk is blijven zorgen. En ok, ze kan dan misschien niet meteen op de naam van de presentator komen, hij blijft wel een van haar favorieten. Al met al een aflevering die het grenspark weer eens vanuit een andere hoek benaderd.

 

Terugkijken kan op VRT NU via onderstaande link. Registreren is vereist, maar het is de moeite meer dan waard. In tegenstelling tot sommige andere programma's is het overigens ook vanuit Nederland te bekijken.

Ga hier verder naar VRT NU

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen