Provinciale subsidie voor Versterk de Scheldekust

07-01-2021
0 reacties

De ontwikkeling van Grenspark Groot Saeftinghe gaat ook in 2021 onverminderd verder. Tijdens de eerste vergadering van Gedeputeerde Staten van Zeeland werd besloten het project Versterk de Scheldekust te steunen met een subsidie van 530.000 euro. Het is ze duidelijk menens met het grenspark.

Ingewijden weten het al langer dan vandaag, Grenspark Groot Saeftinghe behelst zoveel meer dan al die hectares nieuwe natuur. Als grensoverschrijdende impuls voor de hele regio wordt er bijvoorbeeld ook breed ingezet op recreatie en (dag)toerisme. In dat kader lanceerde de gemeente Hulst in 2017 het project Versterk de Scheldekust, waarmee men de 31 kilometer lange kustlijn van de gemeente duidelijker op de toeristische kaart wil zetten. Een project waarbij alle bewoners van nabij betrokken werden en dat inmiddels tot overtuigende plannen heeft geleid. Plannen die dankzij het Europese LEADER programma binnen handbereik lijken te komen.

LEADER is een onderdeel van het Europese programma voor plattelandsontwikkeling, POP3. Om in aanmerking te kunnen komen voor LEADER-steun wordt een eigen inbreng van tenminste 40% van de totale plankosten vereist. Dankzij de toegezegde steun van de provincie Zeeland is aan die voorwaarde nu voldaan. Het streven om naast Paal en Emmadorp ook Ossenisse, Kreverhille en Walsoorden uit te laten groeien tot ankerplaatsen langs de Hulsterse kustroute past naadloos binnen de regionale impuls die Grenspark Groot Saeftinghe wil bieden. Als aanjager van het project gaat de gemeente Hulst verder aan de slag met de uitwerking van het project. Daar gaan we zeker nog veel van horen.

 

Lees hier de volledige intentieverklaring van Gedeputeerde Staten

Kijk hier eens voor meer informatie over Versterk de Scheldekust

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen