Definitief ontwerp uitkijktoren Niemandsland bekend

Raakvlak Architecten
27-12-2020
0 reacties

Het nieuwe uitkijkpunt Niemandsland in het waterwingebied tussen Stekene en Sint Jansteen heeft een winnaar. De vak- en publieksjury waren het roerend eens over de inzending van Raakvlak Architecten. Bij grenspaal 281 verrijst straks een heuse 'Spaanse toren'.

Het grensoverschrijdende project Boergondische Buren van EGTS Linieland Waas en Hulst is de initiatiefnemer van een 25 meter hoog bouwwerk dat de verbondenheid tussen Zeeuws-Vlaanderen en het Waasland moet uitdrukken. Een wedstrijd voor jonge architecten heeft tal van interessante ontwerpen voor het nieuwe uitkijkpunt opgeleverd. Daarvan zijn er uiteindelijk drie weerhouden voor de laatste ronde. Meer dan 600 inwoners van Stekene en Hulst brachten een stem uit op een van de drie voorgestelde ontwerpen voor het nieuwe uitkijkpunt op de grens tussen Nederland en Vlaanderen. Het ontwerp van Raakvlak Architecten was de absolute publiekslieveling.

Het op een Spaanse toren geïnspireerde ontwerp van Raakvlak Architecten wist niet alleen het publiek te bekoren, ook de vakjury koos voor het originele ontwerp. Stamt de term niemandsland, zoals de meesten wel zullen weten, uit de Eerste Wereldoorlog, met de verwijzing naar de Spaanse bezetter vele eeuwen eerder brengt het winnende ontwerp voor uitkijkpunt Niemandsland de rijke geschiedenis van dit gebied nog dichter bij de bezoeker. Nog even en we kunnen midden in het waterwingebied uitkijken over een van de mooiste stukjes van beide landsdelen.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen