Vooruit kijken

Fotografie: Theo Baart
25-11-2020
0 reacties

Hier in Grenspark Groot Saeftinghe zijn we vooral druk met het ontwikkelen van een toekomst voor de regio. Daarbuiten weet nog niet iedereen precies hoe het zit met het hoe en waarom van het grenspark. In OTAR, vakblad voor managers beheer en onderhoud infrastructuur leggen we het nog één keer uit.

Er is al veel gezegd en geschreven over Grenspark Groot Saeftinghe. Vaak wordt maar een heel klein deel belicht, of blijft de auteur iets te makkelijk hangen in de bewogen strijd om het behoud van de Hedwigepolder. Zelf kijken we liever vooruit, laten we het strijdperk graag achter ons en bundelen we liever onze krachten om de regio extra leven in te blazen. Vooruit kijken, los van het stigma der voor- en tegenstanders van ontpoldering. Samen op weg naar nieuw en beter. In de laatste editie van OTAR, het vakblad voor managers beheer en onderhoud infrastructuur van Rijkswaterstaat, wordt er niet alleen uitgebreid stilgestaan bij de achtergronden van de waterbouwkundige aspecten van het Hedwige- Prosperproject.

Hoewel de kop boven het artikel in eerste instantie anders doet vermoeden, gaat de aandacht in het artikel juist ook naar het 'hoe nu verder'. Samen met Eva Haverkorn van Rijsewijk en Richard Rozemeijer van de provincie Zeeland kijkt de auteur terug op de gelopen strijd, maar vooral vooruit naar de vele positieve aspecten die kleven aan het natuurherstel en de ontwikkeling van Grenspark Groot Saeftinghe. Wie bekend is met het project zal geen verrassende uitspraken tegenkomen, wat blijft is niettemin een helder overzicht van waar het Hedwige- Prosperproject en Grenspark Groot Saeftinghe voor staan. Verplicht leesvoer voor iedereen die nu eindelijk wel eens wil weten hoe de vork in de steel zit.

 

Lees hier het artikel

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen