Op bezoek bij De Zoete Bredero

13-11-2020
0 reacties

Voor lokale TV-omroep RTV Scheldemond gaat Grenspark Gastheer Jan Rubbens regelmatig met gasten op pad 'in z'n eendje'. Ditmaal neemt hij de jonge kok Yassin Hadouchi op sleeptouw richting Graauw, waar ze samen een bezoek brengen aan de inspirerende vrouw achter De Zoete Bredero, Gerda Leys.

Met de Grenspark Gastherenkaart in de hand arriveren Jan en zijn gast in het hartje van Graauw. Nummer 19 op de kaart, De Zoete Bredero, is de winkel van Gerda Leys. Vernoemd naar het eeuwenoude perenras dat groeit in haar tuin, is het winkeltje van lieverlee uitgegroeid tot een bijzondere verzameling ambachtelijke producten. Te beginnen natuurlijk met allerlei bereidingen met en van die bijzondere peer, maar het assortiment van Gerda gaat veel verder dan dat. De recepten van Gerda zijn een kleurrijke verzameling van kennis uit oude boeken, gesprekken met herboristen en, laten we er geen doekjes om winden, een uitgesproken liefde voor wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.

Jan weet wel waar hij zijn gast mee naar toe neemt, de jonge kok kijkt zijn ogen uit hier in Graauw. Natuurlijk herkent Yassin veel producten uit de keuken. Zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie in Breda heeft de Hulsterse kok geleerd hoe belangrijk mooie ingrediënten zijn voor een gerecht. De liefde waarmee Gerda haar producten kweekt en bereid spreken hem dan ook overduidelijk aan. Samen ontdekken ze niet alleen de diverse producten die De Zoete Bredero op de plank heeft, maar ook de tuin waar al dat goeds groeit en bloeit. Het kost geen moeite om te zien hoe deze twee vakmensen elkaar vinden in hun liefde voor een goed product. En dat maakt het dan voor ons weer meer dan de moeite waard om naar te kijken.

 

De website van De Zoete Bredero vind je hier.

De recepten van Yassin vind je op zijn Instagram account.

In m'n eendje op bezoek bij de zoete bredero

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen