Wandelnetwerk ontdekt grenspark

29-10-2020
0 reacties

Insiders wisten het natuurlijk al langer, vanaf vandaag kan ook het grote publiek kennis maken met het grenspark. Toerisme Oost-Vlaanderen presenteert deze week liefst 420 km aan bewegwijzerde wandelpaden. Een van de twee nieuwe knooppuntenroutes heet veelbelovend Grenspark Groot Saeftinghe.

Met de nieuwe knooppuntennetwerken Moervaartvallei en Grenspark Groot Saeftinghe ontsluit Toerisme Oost-Vlaanderen een schat aan wandelmogelijkheden. Door prachtige natuur en verrassende landschappen, leiden de nieuwe netwerken van de monding van de Schelde tot het havengebied van Gent. Twee netwerkkaarten en een wandelgids met vijf voorgestelde routes begeleiden de wandelaar bij zijn of haar ontdekkingstocht door het Waasland. Zowel de Moervaartvallei als Grenspark Groot Saeftinghe zijn volop in ontwikkeling. De ligging in de periferie van een wereldhaven is daarbij misschien wel de meest in het oog springende overeenkomst.

Industrie, natuur en landbouw, allemaal zaken die zowel in de Moervaartvallei als Grenspark Groot Saeftinghe bepalend zijn. Toch zijn er meer verschillen dan je uit die omschrijving zou durven opmaken. Verschillen die je aan den lijve kunt ondervinden wanneer je op wandeltempo de regio verkent. Dijken, polders, kreken en meersen, in het Waasland vind je een steeds wisselend landschap. Van zilte polders tot heidebossen, soms met enorme containerschepen op de achtergrond, dan weer volledig omsloten door groen. Op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen vind je de nieuwe netwerkkaarten en de bijbehorende wandelgids. Los verkrijgbaar of als set.

Afbeeldingen

Presentatie wandelnetwerk Grenspark Groot Saeftinghe

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen