Grensparkgidsen in de kijker én een oproep voor jullie!

Fotografie: Port of Antwerp
26-10-2020
2 reacties

Vandaag zetten we graag onze gidsen in de kijker met een terugblik naar afgelopen periode, maar ook met een blik op het toekomstige gidsenaanbod! Een aanbod dat volop in ontwikkeling is. Juist daarvoor zoeken we jullie medewerking, vandaar een warme oproep om al jullie ideeën te spuien.

Terugkijken doen we met enkele foto's van onze gidsen in actie. In september werden in samenwerking met Port of Antwerp verschillende excursies georganiseerd. Met hun kenmerkend enthousiasme trokken onze gidsen er na lange tijd weer op uit met een groep. Social distancing en een mondmasker hielden hen niet tegen om het grensparkverhaal te vertellen. Zo'n dag werd steevast gestart met een stevige wandeling. Een kennismaking met de drie-eenheid en het Hedwige-Prosperproject op het program. De gidsen namen de groep mee van de radartoren in Ouden Doel, waar je de containerschepen voorbij ziet varen, tot het pompstation waar de werken voor het Hedwige-Prosperproject volop bezig zijn. Na een welverdiende middagpauze werden alle deelnemers uitgerust met een verrekijker. Met de stapschoenen aan, een verrekijker om de nek, een vogelbingo in de hand en een gids in het gezelschap, werden de deelnemers opgeleid tot ware vogelspotters. De allerkleinsten van de bende schopten het dan weer tot heuse koeienspotters.

Wij kunnen niet anders dan trots zijn op onze gidsen! Door weer en wind vertellen ze vol passie over het grenspark! We hopen dat ze dit snel weer kunnen oppakken, maar helaas laten de nieuwe coronamaatregelen het niet toe om op dit moment excursies te organiseren. Wat niet betekent dat we ondertussen stil zitten. Het gidsenaanbod wordt volop verder ontwikkeld, herwerkt en uitgebreid. Tegen het toeristisch seizoen van 2021 willen we wandel-, fiets- en busexcursies rond verschillende thema's uitgewerkt hebben die bezoekers het grenspark doen beleven in al haar facetten.

OPROEP!
We willen de mensen niet alleen informeren over het grenspark, we willen ze het doen voelen, proeven, horen en beleven. Niemand kent het gebied zoals jullie, onze Streekholders, Gastheren en Gidsen het kennen. Vandaar onze oproep. Ken jij een typische volkssport of activiteit, een niet te missen locatie of heb je een idee dat bezoekers helemaal onderdompelt in het grenspark? Laat het ons weten, we horen heel graag jullie ideeën.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

A Verbist

29-10-20 om 10:46

Als gastheer, gids en zonnetreinchauffeur wat aanbevelingen:
-momenteel gidsen we nog vanuit de infokeet (vertrekpunt). Dat zal later wel op een andere plaats zijn. We lopenn nu eerst naar het pompstation. Daarvan is echter weinig te zien (als je bovenop door de ramen kijkt dan zie je niks). Maar je zou daar wel een infobord kunnen neerzetten oeer de vleermuistoren die je een eindje verder ziet staan. En over Prospeerdorp en de ProsperHoeve (o.a. foto over de gerenoveerde stoommaalderij) zodat mensen zeker nog eens willen terug komen.
-richting de Schelde staat het bord van de verdwenen Antoniushoeve. Geweldig om daar ter plekkke de mensen te laten wegdromen naar hoe het vroeger was. Zijn er van de andere 2 hoeves nog foto's en locaties bekend?  Die zou je ook in de infokeet kunnen ophangen.
-aan de Schelde mis ik een infobord/foto's van de oude Prospeerhaven. Je ziet de inham nog liggen, dus het zou mooi zijn dat je kunt laten zien hoe het vroeger was.
Verder zijn we natuurlijk wandelend beperkt.
Als we met de fiets, zonnetrein, huiskar, bus gaan dan is er natuurlijk nog meer te vertellen/zien/beleven.  Met de trein rijd ik ovr de Scheldedijk tot aan het bevrijdingsmonument. Ik hoop dat o.a. ook de panoramaheuvel en gasdam bereikbaar worden voor de trein. 

groeten,    Arnold Verbist  

Careen

29-10-20 om 10:57

Terechte aanvullingen. We nemen deze tips mee.

We gaan inzetten op een gevarieerd aanbod. Wandelen,fietsen,bus, zonnetrein,... 

We moeten er op toezien dat we aandacht hebben voor het hele grenspark. Dat kan enkel wanneer we verschillende vertreklocaties hebben. In principe kan men nu al vertrekken voor een excursie vanaf de verschillende gastheren. We gaan dit wel proberen stimuleren.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen