Oproep aan alle telers in Grenspark Groot Saeftinghe!

23-10-2020
0 reacties

Het meerjarig project Samen Vooruit in de Ecoregio Grenspark Groot Saeftinghe wil de natuurlijke teelten van fruit, groenten en bloemen in de regio een nieuwe impuls geven. We ontwikkelen daarin een innovatieve aanpak volgens een vernieuwd biodynamisch concept.

Momenteel voeren we reeds proeven uit bij De Reyngaard in Absdale (fruit) en de Zeeuwse Akker in Graauw (groente). De eerste resultaten zijn veelbelovend en daarom willen we meer biologische telers betrekken bij ons project, om zo tot een vorm van biodynamische landbouw 2.0 te komen die grootschalig toegepast kan worden.

Wie zoeken we?
Telers uit de regio die geloven in het concept: ‘gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen’ en enkele hectaren grond wil bewerken volgens ons concept.

Wil je biologisch telen maar heb je twijfels over het verdienmodel? Wij werken aan een totale aanpak die biologisch boeren aantrekkelijk, duurzaam en rendabel maakt.

Wat bieden we?
Wij initiëren, begeleiden en coördineren alle proeven vanuit ons project. De producten die nodig zijn om de bodemvruchtbaarheid te optimaliseren en de vitaliteit van de gewassen te ondersteunen, worden voor 70% gesubsidieerd en achteraf terugbetaald aan deelnemende telers.

De smaak, voedingswaarde en houdbaarheid van de geteelde producten zijn onze prioriteit, net als de verkoop ervan. Telers die betrokken zijn bij ons project plukken er letterlijk en figuurlijk de vruchten van.  

Meer lezen over ons project?
Ga naar www.zwartespecht.com/samen-vooruit

In het najaar zullen er ook enkele infomomenten zijn voor telers die volgend seizoen willen meewerken.

Laat je contactgegevens achter via info@zwartespecht.com om op de hoogte te blijven en aan te geven dat je geïnteresseerd bent in het project!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen