Jeugdcentrum in het groen

Fotografie: Anita Eijlers
21-10-2020
0 reacties

Milieuorganisatie BOS+ Vlaanderen zet zich in voor meer 'speel-eet-beleefbossen' voor de jeugd. Hiermee wil ze de natuur dichter bij de jongeren brengen en omgekeerd. Het recentste project dat met steun van BOS+ is gerealiseerd vinden we terug achter Jeugdcentrum Prosperpolder in Prosperdorp.

Op de kampeerweide rechts van het jeugdcentrum werden al in het voorjaar van dit jaar speelser ingericht door de aanplant van een aantal nieuwe bomen en struiken. De weide aan de andere kant van de koer kreeg, naast nieuwe bomen, ook een grote picknicktafel tussen de ingezaaide bloemen. Waar het initiatief en de financiering van het plantgoed door BOS+ werd getrokken, heeft de groendienst van de gemeente Beveren samen met de leerlingen van GBS De Droomwolk uit Kieldrecht ingestaan voor de uitvoering van het project. Niet meer dan normaal dus, dat diezelfde leerlingen werden uitgenodigd om het nieuw aangelegde terrein officieel in te huldigen. Toekomstige gebruikers van het Jeugdcentrum en de kampeerweide zullen letterlijk en figuurlijk de vruchten kunnen plukken van hun noeste arbeid.

Klik hier voor meer foto's in het artikel van Het Laatste Nieuws.

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen