Bio-Dynamisch Boeren 2.0

30-09-2020
0 reacties

De term Living Lab kom je nogal eens tegen in artikelen over Grenspark Groot Saeftinghe. Geen onderzoekers in witte stofjassen, maar ondernemers die met beide benen stevig in de polderklei verankerd zijn. Op zoek naar nieuwe inzichten en methoden. Zoals de samenwerkende boeren van De Zwarte Specht.

Biologische telers werken vaak vanuit een ideaal, het moet anders. Een mooie doelstelling, maar hoe rijm je idealisme met haalbaarheid? Biologisch boeren moet ook op de lange termijn levensvatbaar zijn. In Grenspark Groot Saeftinghe bestaat een collectief dat de krachten bundelt om die gezamenlijke idealen te verwezenlijken. Bij De Zwarte Specht geloven ze in 'gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen'. Zo'n vitale bodem zorgt voor planten die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen, sterkere planten leveren mooiere en voedzamere producten. Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar is het wel zo eenvoudig? In het project Samen Vooruit… gaat De Zwarte Specht op zoek naar de grondslag voor BioDynamisch Boeren 2.0.

Met het project 'Samen Vooruit' wil De Zwarte Specht de biologische teelt van akkerbouwgewassen, groenten, fruit en bloemen uit de streek een nieuwe impuls geven. Door innovatieve samenwerking van telers, consument en omgeving kan en moet biologisch boeren aantrekkelijk en rendabel worden. Binnen de doelstelling van Grenspark Groot Saeftinghe lijkt er op alle vlakken ruimte te zijn voor een dergelijke aanpak. De telers die zijn aangesloten bij De Zwarte Specht zijn in ieder geval met recht trots op hun op alle vlakken vernieuwende aanpak. Kijk hier maar eens hoe zij zelf hun samenwerking in de kijker zetten.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen