Komst waterbuffels uitgesteld

14-09-2020
0 reacties

Eerder berichtten we al over de zeven waterbuffels die in de toekomst zomers een deel van De Saeftinghe zouden bevolken. Was het oorspronkelijke plan om de ruige grazers in september los te laten in het gebied, nu is bekend geworden dat internationale regelgeving dit scenario doorkruist.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt in Het Verdronken Land van Saeftinghe om de voorzieningen te treffen die nodig zijn om een kudde waterbuffels op te vangen. Er werden afrasteringen geplaatst, een kraal om de beesten bijeen te kunnen drijven en natuurlijk ook een hek dat moet  voorkomen dat de dieren de Schelde op kunnen zwemmen. Een ding staat er de komst van de zeven waterbuffels nu nog in de weg en dat is de administratieve rompslomp om de dieren te kunnen laten overwinteren in het natuurreservaat de Verrebroekse plassen. Waterbuffels vallen blijkbaar niet onder het vrije verkeer van personen en goederen.

Het plan is nog steeds om de waterbuffels in de lente en zomer te laten grazen op Het Schor van Baalhoek. Door de complexe regelgeving blijkt het onhaalbaar om de beesten deze nazomer nog aan de Nederlandse kant van het grenspark te laten resideren, om ze dan in de herfst te verhuizen naar de Vlaamse kant in Verrebroek. De maand quarantaine die onderdeel uitmaakt van de regelgeving heeft de initiatiefnemers doen besluiten de waterbuffels pas komend voorjaar naar Het Verdronken Land te halen. Uitstel, maar zeker geen afstel.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen