Voedselbos

Foto: MGFZ
03-09-2020
0 reacties

In Grenspark Groot Saeftinghe wordt duurzame en vernieuwende landbouw hoog in het vaandel gedragen. Akkerranden, duurzame teelt, voedselbossen, er is weinig dat de revue nog niet is gepasseerd. Juist voor die laatste categorie komen er nieuwe kansen met een interessepeiling van de provincie Zeeland.

Hoe inspelen op klimaatverandering, zorgen voor voldoende zoet water en werken aan het vergroten van de biodiversiteit? Allemaal vragen waarop de provincie Zeeland een antwoord zoekt. Die antwoorden worden bijvoorbeeld gezocht in nieuwe vormen van volhoudbare landbouw, zoals voedselbossen. Bossen waarin op natuurlijke wijze wordt geboerd. Met een veelvoud aan verschillende gewassen, maar zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De Voedselbron in Graauw is daar een mooi voorbeeld van. Een voorbeeld dat wat de provincie betreft volop navolging mag vinden. De reden waarom juist nu een oproep wordt gedaan aan geïnteresseerden om voorstellen voor het oprichten van een voedselbos in Zeeland in te dienen.

Misschien bent u al bezig met de aanleg van een voedselbos of denkt u erover na. De provincie Zeeland hoort graag waar u zoal tegenaan loopt en hoe de provincie u daarbij kan helpen. Daarbij denken ze aan voedselbossen van pakweg vijf hectare, waarbij de inbreng van grond een voorwaarde is. Als locatie worden er diverse opties doorheen de provincie genoemd, waar het grenspark zeker bij hoort. Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 20 september 2020 een beschrijving van hun voorstel indienen via voedselbos@zeeland.nl  Omschrijf uw plannen in maximaal twee A4-tjes en help de ontwikkeling van duurzame landbouw in Zeeland een stapje verder vooruit. Voor meer informatie en voorwaarden kunt u terecht op de website van de provincie.

 

Op 16 september wijdde het programma EénVandaag een item aan de Zeeuwse wens om het voedselbos te promoten. Onder andere Grenspark Gastheren Emiel en Sonja van de Vijver komen aan het woord.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen