Even doortrappen

Fotografie: Dominique Tielens
07-09-2020
0 reacties

Pas geleden konden we u nog vertellen over de nieuwe fietsroute vanuit de haven van Antwerpen, maar wist u dat Toerisme Vlaanderen maar liefst vijf routes heeft die Grenspark Groot Saeftinghe aandoen? We zetten ze even voor u op een rijtje, maar geloof ons vrij, het wordt stevig doortrappen.

'Omdat het gezond is. Omdat je af en toe al graag een keertje doortrapt. Omdat de haven nu eenmaal een coole plek is om te ontdekken. Omdat je niets anders te doen hebt. Of omdat een charmante-en toch-licht-chaotische-mengeling tussen industriële mastodonten en lieflijke natuur een gedroomde zondagnamiddaginvulling voor je is.

Wat je motivatie ook is om op je fiets door het Waasland te peddelen, kom gerust eens uitwaaien in de streek. Er is genoeg te zien.' Zulke lyrische bewoordingen mogen we graag quoten op het platform van Grenspark Groot Saeftinghe. Laten we de vijf fietsroutes even op een rijtje zetten:

 

1. Beyond Borders Fietsroute

Met start aan de infokeet van het Hedwige-Prosperproject kun je 62,2 kilometer lang je tanden stuk bijten langs de (Zeeuws-)Vlaamse polderwegen. Met de eerste route door het  Waasland meteen al de grens over lijkt een beetje op valsspelen, maar dat is het natuurlijk niet.

2. Haven Fietsroute

Een grote haven, de grootste sluis, een grootse fietsroute. Niet de langste misschien, met 48 km, maar het is wel de moeite waard om op zo'n klein stukje zo'n verscheidenheid aan landschappen tegen te komen. Waar anders in de wereld fiets je het ene moment nog tussen torenhoge stapels zeecontainers en het andere moment tussen de wilde paarden?

3. Dwars door de Polders Fietsroute

Als je even geen zin hebt om ook maar een levende ziel tegen te komen, is dit een route voor jou. Je start én eindigt in Prosperdorp, een stemmig dorpje dat zo van een postkaart lijkt geplukt. Je doorkruist in 55 km het hele poldergebied, met de Antwerpse Haven als fenomenaal decor.

4. Liniefietsroute

In het spoor van de Spaanse troepen fiets je door de rijke geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog. Langs de Staats-Spaanse linies vind je stille getuigen als Fort Sint-Jan en Fort Bedmar. Wie even zijn ogen dicht durft doen waant zich zo in de 17e eeuw. Niet te lang natuurlijk, want je bent wel 31 km aan het fietsen.

5. Polderfietsroute

Net als de eerste route begint de Polderfietsroute bij de infokeet van het Hedwige-Prosperproject. Dit gigantische getijdengebied herbergt naast prachtige vogelsoorten en ander fraais ook een fietsroute van 32 km. Een knap stukje Waasland, waar een mens zich al eens nietig durft te voelen te midden van zoveel natuurschoon.

 

Zin gekregen om de banden op te pompen en een eindje te gaan fietsen? Hier vind je meer informatie over de voorgestelde routes.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen