Rondje pontje

12-08-2020
0 reacties

Met de komst van de Westerscheldetunnel werd het einde van de Provinciale StoombootDienst definitief. Is de tunnel voor veel forenzen een zegen, voor de recreatieve fietser werd de passage van de Westerschelde een pak minder makkelijk. Gelukkig is er in de zomermaanden nog steeds een alternatief.

Het is bijna veertig jaar geleden, voorzien van een (te) grote fiets voor de toekomstige ritten naar de middelbare school trokken de buurjongen en ik er op uit voor een fietstochtje. Perkpolder, dat was een mooi stukje. Even met de boot heen en weer? Dat was natuurlijk wel leuk en het koste niets. Zullen we anders..? En zo kwamen we via Vlissingen-Breskens weer terug. Uren later, hongerig, maar net op tijd voor het eten. Geld hadden we niet bij, een routekaart evenmin en naar huis bellen kon niet. Een groot avontuur voor twee kleine jongens. Iedereen vond het fantastisch, al wisten onze moeders dat goed te verbergen achter een dun laagje bezorgdheid.

Later zou ik dezelfde tocht vaker maken. Een rondje pontje heette het toen. De laatste keer heel bewust, voor het veer Kruiningen-Perkpolder uit de vaart genomen zou worden. Sindsdien ben ik nooit meer met de fiets over het water getrokken. Raar eigenlijk, want het kan nog steeds. In de zomermaanden verzorgt Rondvaartbedrijf De Atol ieder jaar een alternatieve overtocht tussen Perkpolder en Hansweert. Met de MPS. Onderneming worden op vaste dagen en tijden voetgangers en fietsers overgezet. De echte diehard kan in combinatie met het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens dus nog altijd zijn of haar rondje pontje maken. De ervaring leert dat het een prachtige manier is om Zeeland te zien. En zeg nou zelf, wat is nou 100 kilometer?

Ook zin in een rondje pontje of een wat bescheidener wandel- of fietstocht naar 'd'n overkant'? Hier vind je alles wat je nodig hebt om je rit te plannen.

Wil je meer lezen over alle pontjes die in Zeeland varen? Kijk hier!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen