EGTS haarfijn uitgelegd

22-07-2020
0 reacties

Een van de belangrijkste partners in Grenspark Groot Saeftinghe is EGTS. Een afkorting die we hier op het platform ook regelmatig voorbij zien komen. Jan Rubbens, Grensparkgastheer en presentator voor regionale omroep Scheldemondig, vroeg tekst en uitleg aan Richard Meersschaert van EGTS.

Richard Meersschaert is Projectmanager-Directeur van EGTS Linieland van Waas en Hulst. Een hele mond vol, geen wonder dat er altijd kortweg over EGTS wordt gesproken. En dan hebben we nog niet eens verteld waar de afkorting voor staat. Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking. Zo, we hebben het een keer gezegd, vanaf nu houden we het weer bij de afkorting. Wat veel interessanter is, is waar EGTS voor staat in onze contreien. Wat de EGTS betekent voor de regio en voor Grenspark Groot Saeftinghe in het bijzonder. Niemand die dat beter uit kan leggen dan de bevlogen directeur van EGTS zelf.

Gelukkig hebben we met Jan Rubbens een duizendpoot in ons midden, die naast gids en gastheer in het grenspark en ver daarbuiten ook nog eens actief is als presentator bij Regionale Omroep Scheldemondig. In een reeks interviews met mensen met passie voor de regio kon een goed gesprek met de man achter EGTS niet ontbreken. Passie voor de regio, voor de grens en vooral voor samenwerking die het werken en spelen met die grens tot een kunst verheft. Het werd een verhelderend, maar vooral enthousiasmerend gesprek, waarin we op een speelse manier worden meegenomen in de dynamiek van grensoverschrijdende samenwerking. Kijk het programma snel terug en leer alles over EGTS Linieland van Waas en Hulst en wat zij betekenen voor het grenspark.

Praatprogramma 'Scheldemondig' Passie voor grensoverschrijdende projecten

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen