Nog meer wandelplezier in Grenspark Groot Saeftinghe

Fotografie: Theo Baart
27-05-2020
0 reacties

Eerder dit voorjaar berichtten we al over (ver)nieuw(de) wandelroutes die het grenspark aandoen ten zuiden van de landsgrens, vandaag melden we u dat ook de knooppuntenroute doorheen Oost-Zeeuws-Vlaanderen volledig is herzien. Ruimte dus voor nog meer wandelingen in en om Grenspark Groot Saeftinghe.

Het landschap van Oost-Zeeuws-Vlaanderen is voor een groot deel gevormd tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De strijd tussen de 'Staatsen' en de 'Spaansen' heeft diepe sporen nagelaten in het landschap. De gevolgen van de vele inundaties zijn een belangrijk zichtbaar en voelbaar onderdeel van de geschiedenis van het grenspark. Tijdens een wandeling door het wisselende landschap ontdek je niet alleen kreken en groene grasdijken. De vele restanten uit de bewogen Zeeuws-Vlaamse geschiedenis zorgen voor meer dan voldoende afwisseling in het polderlandschap. De unieke natuur van het Verdronken Land van Saeftinghe enerzijds en bourgondische dorpen en steden als Hulst anderzijds, maken de wandelbeleving compleet.

VVV Zeeland heeft dit voorjaar haar wandelknooppuntennetwerk in Oost-Zeeuws-Vlaanderen volledig herzien. Om alle nieuwigheden goed te kunnen beleven, is er nu ook de compleet nieuwe wandelnetwerkkaart 'Langs Linies en Kreken'. De nieuwe knooppuntenkaart is verkrijgbaar in de VVV-inspiratiepunten en in de webwinkel van VVV Zeeland.

Klik hier en hier voor de berichten over de nieuwe wandelroutes aan de Vlaamse zijde van Grenspark Groot Saeftinghe!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen