Grenspark in tijden van Corona - Een kijkje in de Vleermuistoren

Fotografie: Pieter Jan Meire
22-05-2020
0 reacties

Een paar weken geleden lieten we u al kennismaken met de nieuwe vleermuistoren die momenteel gebouwd wordt naast de grenspaal van de Hedwige-Prosperpolder. Dankzij Omroep Zeeland kunnen we nu ook even meekijken in dit bijzondere gebouw. Pieter Jan Meire van EGTS geeft uitleg.

Een ondergrondse bunker in de dijk met daarop een toren die verwijst naar de authentieke bouwstijlen uit de omgeving. Bij het ontwerp en de bouw van de vleermuistoren wordt niet over een nacht ijs gegaan. Onderin de toren, in de bunker, zal straks een constante temperatuur heersen. Ideaal voor het overwinteren van verschillende vleermuissoorten. Hogerop in de toren vinden ze verschillende grotere en kleinere ingangen. Helemaal bovenin, onder de houten kap, ontstaan de ideale omstandigheden voor een heuse kraamkamer. Dit moet de toekomst van de vleermuispopulatie in Grenspark Groot Saeftinghe veilig stellen.

De gelaagdheid van de vleermuistoren gaat evenwel dieper dan alleen de toekomstige gebruikers. We verwezen al naar de stijlkenmerken, maar wist u dat ongeveer op deze plek ook de kerktoren van het verdronken dorp Casuwele gestaan moet hebben? Door de vleermuistoren juist hier te positioneren wordt de geschiedenis van de directe omgeving dus ook meteen duidelijk neergezet. De vleermuistoren wordt hiermee een belangrijk referentiepunt in het nieuwe grenspark.

 

Klik hier om het filmpje op de site van Omroep Zeeland zelf te bekijken.

Klik hier voor eerdere berichtgeving over de vleermuistoren op deze site.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen