Grenspark in tijden van Corona - De Haven

Fotografie: MGFZ
03-04-2020
0 reacties

De haven van Antwerpen is een van de drie pijlers van Grenspark Groot Saeftinghe. Hoe gaat een van 's werelds grootste zeehavens om met de Corona-crisis en wat is de impact op de werking er van? Hoe functioneert de haven in tijden van lockdown?

Het havenbedrijf Port of Antwerp stelt alles in het werk om de Antwerpse haven volledig operationeel te houden ondanks de beperkende maatregelen die zijn opgelegd om de Corona-crisis te beteugelen. Als cruciale spil in de bevoorrading van een groot deel van Europa wil men het transport van voedingsmiddelen, medicijnen, brandstoffen en andere goederen zoveel mogelijk garanderen. Het is een zware verantwoordelijkheid, maar het havenbedrijf maakt het nog iedere dag waar.

Verstilde straten zijn het beeld in steden en dorpen wereldwijd. Zo niet in de Antwerpse haven, waar vrachtwagens af en aan rijden om het achterland te bevoorraden. Toch is ook hier niet alles wat het lijkt. Waar mogelijk werkt personeel van thuis uit, daar waar fysieke arbeid onontkoombaar is worden de algemene veiligheidsmaatregelen strikt nageleefd. Kantines zijn gesloten, de anderhalve meter maatregel scherp aangehouden en ook hygiene heeft de hoogste prioriteit. De gezondheid en het welzijn van alle werknemers in de haven van Antwerpen staan voorop. Het Havenbedrijf volgt voortdurend de adviezen van (inter)nationale autoriteiten op het gebied van gezondheid en veiligheid, en werkt actief mee aan het vermijden van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Om elk risico op verstoring van de werking in de haven voor te zijn heeft het havenbedrijf haar verkeersleiders verspreid over verschillende locaties. Zo wordt onderlinge besmetting zoveel als mogelijk uitgesloten. Een grensoverschrijdende taskforce evalueert continu of bijkomende maatregelen nodig zijn en houdt alle havenpartners daarvan op de hoogte. Evenementen, rondleidingen en havenbezoeken zijn geannuleerd of uitgesteld naar een latere datum. De Water-  en Fietsbussen varen en rijden enkel nog voor woon-werkverkeer. Elke niet-essentiële verplaatsing is ook binnen de haven taboe. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan krijgt het coronavirus geen kans om zich in de haven te verspreiden, zo houden we samen de haven draaiende.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen