Zonnetrein opnieuw op het goede spoor

Fotografie: PZC, Camille Schelstraete
25-03-2020
0 reacties

De Zonnetrein die sinds 2014 door het Land van Hulst tufte gaat weer rijden. Afgelopen winter viel de dienstregeling stil na een technisch mankement. Even leek het er beroerd uit te zien voor de toekomst van de Zonnetrein. Die onzekerheid is nu gelukkig van de baan.

Begonnen als alternatief transport voor kinderen die van de Hulster basisscholen naar de kinderopvang vervoerd moesten worden, groeide de Zonnetrein uit naar een vertrouwd beeld in en om Hulst. Ritjes met ouderen, toeristische routes en zelfs verhuur voor feesten en partijen, de Zonnetrein was niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het wegvallen van de dienstregeling was dan ook een flinke domper op onder andere het toeristische aanbod in de regio en ook in het grenspark. Daarin komt nu gelukkig snel weer verandering.

Een nieuwe eigenaar die de nodige reparaties voor zijn rekening neemt, een nieuwe stichting voor de exploitatie en een enthousiaste groep Streekholders uit Grenspark Groot Saeftinghe die samen, over de grens heen, kijken naar interessante arrangementen om de bestaande dienstregeling van de Zonnetrein verder uit te bouwen. De toekomst voor de Zonnetrein ziet er weer rooskleurig uit.

Lees het volledige artikel op de site van de PZC.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen