Ossenisse doet mee aan actie Schone Schelde

09-03-2020
0 reacties

Ieder jaar maken honderden vrijwilligers de oevers en stranden van de Schelde vrij van aangespoeld zwerfafval. Ook in Ossenisse-Zeedorp steekt men op twee locaties de handen uit de mouwen voor een beter en vooral schoner milieu.

De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en andere troep liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van groot belang voor hun voedselvoorziening. Helaas zien zij vaak het verschil niet tussen afval of iets eetbaars. Precies daarom zijn schone oevers zo belangrijk. Eén keer per jaar stropen Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, een aantal gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties, natuurorganisaties, inwoners en vele anderen de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de oevers van de Schelde.

Dit jaar vindt de opruimactie Schone Schelde plaats op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Binnen Grenspark Groot Saeftinghe wordt er opgeruimd op twee locaties in Ossenisse. Aan de Westdijk 6 in Ossenisse, ter hoogte van het gemaal Kampen, vinden we de leden van 't Stekkertje, de jeugdgroep van Natuurbeschermingsvereniging De Steltkluut. Op de tweede locatie bij de trap over de dijk in Zeedorp, kunt u zich aansluiten bij de vrijwilligers van Schoon Zeeland. Na afloop is er koffie of thee met iets lekkers naast de warme kachel. Aanmelden als vrijwilliger kunt u zich hier.

De actie Schone Schelde beperkt zich gelukkig niet tot het grondgebied van het grenspark. Overal langs Ooster- en Westerschelde, van Antwerpen tot Breskens of de stormvloedkering, zijn er vrijwilligers actief. Voor meer informatie over de locaties en inschrijven voor de verschillende acties kijkt u op de website van Schoon Zeeland.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen