Studenten aan de slag met Grenspark Groot Saeftinghe

06-03-2020
0 reacties

Een groep van 45 studenten bracht op 28 februari een bezoek aan het grenspark. Deze eerste kennismaking met Grenspark Groot Saeftinghe is het begin van een zoektocht naar oplossingen voor actuele ruimtelijke problemen in het bredere gebied in en rond het grenspark.

Masterstudenten van de opleidingen ‘Stedenbouw & Ruimtelijke Planning’ en ‘Architectuur’ van de KU Leuven, Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent, ja, dat is een hele mond vol, gaan binnen hun studietraject de uitdaging aan om via 'ontwerpend onderzoek' aan de slag te gaan met zowel individuele locaties als grotere ruimtelijke opgaves. Vanuit hun respectievelijke specialisaties gaan studenten op zoek naar vernieuwende manieren om om te gaan met leegstaande kerken, oude schuren en woningen, maar bijvoorbeeld ook de nieuw te ontwikkelen onthaalpoorten. Anderen focussen zich dan weer op fietsverbindingen, wandelnetwerken en mobiliteit. Daarnaast komen ook onderwerpen als verzilting en de relatie tussen buitenschil en kerngebied onder de loep te liggen.

Tijdens de inspirerende eerste kennismaking van de studenten met het fenomeen grenspark werd de brede maatschappelijke impact van het project meer dan duidelijk. Onder de bezielende leiding van de voortrekkers van Grenspark Groot Saeftinghe en hun enthousiasmerende verhaal, kregen de studenten een stevige eerste indruk van de omvang van deze opdracht. De reacties op het project en de bijzondere landschappelijke waarden waren ongemeen enthousiast en we kijken dan ook nu al uit naar de creatieve resultaten van hun werk.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen